Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Česká osmnáctka zabrala proti domácím Švédům pozdě a končí na MS ve čtvrtfinále

V první polovině utkání působili bázlivě, což se jim nevyplatilo. Čeští hokejisté do 18 let skončili na mistrovství světa ve čtvrtfinále. Svěřenci Aloise Hadamczika prohrávali s domácími Švédy ve 22. minutě už o tři góly. Pomohlo jim střídání brankářů, když mezi tři tyče vjel Jan Bednář, a přesné zásahy Marcela Barinky s Radkem Mužíkem, ale nakonec prohráli 2:4. Češi čekají na medaili od zisku stříbra v roce 2014. 

Kouč české osmnáctky Alois Hadamczik uděluje pokyny
zdroj: Český hokej autor: Ronald Hansel

Švédové otevřeli skóre v polovině úvodní části při Kučeříkově trestu, když Holtz trefil z levého kruhu přesně protější horní roh. A za 24 sekund už vedl tým trenéra Magnuse Hävelida o dvě branky. Nybeck se zbavil Mlčáka, přihrál v přečíslení dvou na jednoho Söderblomovi a Pařík kapituloval podruhé.

Češi se v úvodním dějství při Holtzově trestu neprosadili a po 87 sekundách druhé části navíc potrestal Barinkovo vyloučení Grewe - po vhazování se prodral před Paříka a zvýšil. Do české svatyně se následně postavil Bednář, jenž se hned za dvě minuty vyznamenal při šanci Sundsvika.

"Od druhé třetiny jsme hráli vyrovnanou partii. Věřil jsem, že to urveme alespoň do prodloužení. Bohužel jsme je v první třetině vlastní nedisciplinovaností pustili do tříbrankového náskoku, který se proti takovému týmu strašně těžko dohání. Zklamání je velké," prohlásil Bednář.

Ve 34. minutě snížil Barinka dorážkou do odkryté "klece" a v čase 43:46 se dočkal Hadamczikův výběr dokonce snížení na rozdíl jediného gólu - Lang uvolnil Mužíka, který Alnefelta překonal blafákem do bekhendu.

Ve 49. minutě pomohla Bednářovi po Holmströmově pokusu horní tyč. Snahu českého týmu o vyrovnání navíc zkomplikovala vyloučení Žůrka a Haše. V závěru pak trefil Bjerselius od obranné modré čáry prázdnou branku a bylo rozhodnuto.

Je nám líto, video expirovalo.
Hadamczik: Proti Kanadě, i teď proti Švédům jsme doplatili na nedisciplinovanost

"Porážka bolí hodně, měli jsme výborný tým na to, abychom mohli udělat víc, ale bohužel jsme si to prohráli sami naší disciplínou. Švédové nám sice dali dva góly, ale nesesypali jsme se z toho. Ve druhé třetině jsme dali gól na 1:3, pak jsme snížili na 2:3 a byli jsme na koni. Měli jsme šance, ale bohužel soupeř měli více štěstí a vyhrál," uvedl kapitán Radek Mužík.

Obhájci bronzu Švédové postoupili mezi nejlepší kvarteto počtvrté za sebou.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let v Örnsköldsviku a Umee (Švédsko):

Čtvrtfinále: Švédsko - ČR 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Holtz (Raymond), 11. Söderblom (Nybeck, I. Andersson), 22. Grewe (Bjerselius, S. Holmström), 60. Bjerselius (I. Andersson) - 34. Barinka (Raška, Kučeřík), 44. Mužík (Lang). Rozhodčí: MacFarlane (USA), Tscherrig (Švýc.) - Pesonen (Fin.), Šalagin (Rus.). Vyloučení: 5:7, navíc Barinka (ČR) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 2248.

ČR: Pařík (22. Bednář) - Kubíček, Kučeřík, Mlčák, Haš, A. Rutar, Volráb, Žůrek - F. Přikryl, Lang, Mužík - Raška II, Barinka, Myšák - Teplý, Toman, Peterek - Najman, Pšenička, Koffer - Rychlovský. Trenéři: Alois Hadamczik, Radek Bělohlav a Marek Židlický.

Alois Hadamczik (trenér ČR): "Zápas jsme si prohráli stejně jako s Kanadou. Předvedli jsme velmi dobrý výkon, ale rozhodla disciplína. Začali jsme dobře, ale pak jsme udělali dva fauly, nebo fauly... Spíš jde o individuální chyby hráčů v situacích, kdy faul není nutný. Do zápasu jsme se vrátili, protože jsme už od poloviny utkání začali hrát na tři útoky, což bylo na kluky hodně. Měli jsme pět minut na to, abychom srovnali, ale zase přišlo nesmyslné vyloučení za hákování. Samozřejmě za stavu 2:3 jsme byli lepším týmem, měli jsme šance, byly tam tečované puky, ale štěstí k nám nepřišlo. Někteří hráči odvedli maximum práce, co je v jejich silách. Kromě prvního zápasu s Běloruskem jsme v žádném utkání nepropadli, ale dá se říct, že jedeme domů neúspěšní. Neuhráli jsme čtvrtfinále a možnost hrát o medaili."

Čtvrtfinále: Bělorusko - Rusko 0:6 (0:2, 0:3, 0:1)
Branky: 17. Nikolajev, 20. Gricjuk, 24. Gušin, 25. Amirov, 39. Činachov, 57. Spiridonov.

USA - Finsko 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)
Branky: 12., 25. a 40. J. Hughes, 7. Beniers, 53. Caufield, 53. Brink.

Kanada - Lotyšsko 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky: 28. a 60. Krebs, 14. Schneider - 51. Brants.

O udržení - 1. zápas: Švýcarsko - Slovensko 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky: 22. a 59. Canova, 11. Schläpfer, 20. Stoffel - 3. Sojka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články