Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Česká osmnáctka na MS přehrála Lotyše, postupuje dál

Minsk - Čeští hokejisté do 18 let splnili na světovém šampionátu v Bělorusku základní cíl. Postoupili do vyřazovací fáze turnaje, čímž zároveň odvrátili hrozbu účasti ve skupině o udržení. K postupu do play-off pomohla svěřencům kouče Jiřího Kopeckého těsná výhra 5:4 nad Lotyšskem. Vítězství nad outsiderem základní skupiny B se však v Minsku nerodilo snadno. Čeští mladíci šli do vedení až na konci 16. minuty, kdy se trefil Holík, ale během první třetiny byl střelecky aktivnější soupeř (9:8). Brankář Will, který se dnes na šampionátu poprvé postavil mezi tyče místo Kašíka, však držel čisté konto.

Hokej
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Po nástupu do druhé části přidal Holík druhou branku, jenže tři minuty nato Pelss snížil. V 33. minutě využil český tým po 50 vteřinách početní výhodu, když Holík uzavřel hattrick, a zdálo se, že otěže zápasu definitivně přebírá favorit. Zvlášť, když v nástupu do třetí části zvýšil Sekáč už na 4:1.

Vše změnila hvězda lotyšského týmu Dilevka. Nejprve v 46. minutě v přesilovce snížil na dvoubrankový rozdíl a v 53. minutě udělal z konce zápasu drama. Minutu a čtvrt poté však Hanták zvýšil na 5:3 a vstřelil tak vítěznou branku. Dvě minuty před vypršením základní hrací doby ještě skóroval Straupe, krátká power play Lotyšů již změnu skóre nepřinesla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články