Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Česká osmnáctka bude po prohře 2:6 s USA bojovat o páté místo

Fargo (USA) - Čeští hokejisté neuspěli ve čtvrtfinálovém souboji na mistrovství světa hráčů do 18 let a podlehli domácímu výběru USA vysoko 2:6. O osudu utkání rozhodla druhá třetina, kterou Američané vyhráli poměrem 4:0 a navýšili tak svůj náskok již na 6:1. Svěřenci kouče Marka Sýkory se v neděli ve 2:30 utkají v duelu o páté místo se Švédy, kteří prohráli s Ruskem 1:4.

Hokej
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Český tým vyrukoval do bitvy proti vysoce favorizovanému soupeři s Filipem Novotným v brance, jenž však čisté konto udržel jen do 10. minuty, kdy otevřel skóre Drew Shore. Tentýž hráč o čtyři minuty později zvýšil náskok zámořského týmu. Jen chvilku poté však musel na trestnou lavici Adam Clendening a Češi přesilovku využili již po 22 vteřinách zásluhou přesné trefy Antonína Honejska.

Stav slibující alespoň malou naději na potrápení favorita však nevydržel dlouho. Hned po 55 odehraných sekundách ze druhé třetiny vrátil Američanům dvoubrankový náskok Matt Nieto. Ve 28. minutě museli v průběhu sedmi vteřin na trestnou lavici Jakub Culek s Andrejem Nestrašilem a soupeř přesilovkou pět na tři nepohrdnul. Na 4:1 pro USA zvýšil Kenny Ryan.

Když do druhé přestávky přidal další zásah Jerry D'Amigo a Jeremy Morin využil další dvojnásobnou přesilovku, bylo definitivně rozhodnuto. Pouze symbolickou korekci výsledku přinesla využitá početní výhoda ve 45. minutě, kdy zamířil do černého Ondřej Palát. O velké převaze mladých Američanů dobře vypovídá i celkový poměr střel 58:23.

Soupeřem Česka v duelu o páté místo bude Švédsko

Ve druhém čtvrtfinále Švédsko podlehlo Rusku 1:4, přestože výběr Tre kronor po první třetině vedl zásluhou branky Jacoba Josefsona ze 17. minuty. Švédové byli sice po celé utkání střelecky aktivnější, přestříleli soupeře 45:31, do listiny střelců se však již poté zapsali pouze hráči soupeře. Ve druhé třetině skórovali Dmitrij Orlov a Kirill Kabanov, ve třetí pak navýšili náskok Alexander Burmistrov v oslabení s Jevgenijem Kuzněcovem, který proměnil trestné střílení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články