Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Češi zametli i s Itálií a vyhráli skupinu B, ve čtvrtfinále MS v parahokeji se střetnou s Norskem

Skupinová fáze je na mistrovství světa v parahokeji minulostí. Česká reprezentace jednoznačně zvítězila v Ostravě i potřetí, konkrétně nad Itálií 4:0, a s přehledem opanovala skupinu B. Ve čtvrtfinále nastoupí svěřenci Jiřího Břízy proti Norsku. Přímý přenos utkání sledujte ve středu od 20:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zleva Zdeněk Šafránek a Pavel Doležal na MS v parahokeji
zdroj: ČTK autor: Kaloň Karel

V případě postupu přes Norsko si národní tým zahraje páteční semifinále proti suverénním Spojeným státům americkým. Úspěšnějšího z druhého čtvrtfinále mezi Itálií a Koreou čeká Kanada.

Češi proti rovněž dosud neporažené Itálii rozhodli už v úvodní třetině. V 5. minutě otevřel skóre v oslabení Pavel Kubeš a za dalších 80 sekund zdvojnásobil náskok Michal Geier, který navíc ve 14. minutě v přesilovce přidal třetí gól.

Po 56 vteřinách druhé části využil další početní výhodu Jiří Raul a stanovil konečný výsledek. Gólman Michal Vápenka si připsal čisté konto.

Američané i Kanaďané nadělovali

Ve skupině B nejprve zvítězilo Švédsko nad Japonskem 2:1 po samostatných nájezdech, což znamená, že reprezentace ze země vycházejícího slunce skončila v tabulce poslední. 

Ve skupině A porazila Kanada hladce Koreu 4:0 a zajistila si druhé místo. Korejci v souboji víceméně nekladli odpor a několikrát byli vyloučeni poté, co nezvládali odolat náporu soupeře ve vlastním obranném pásmu. Závěr si favorité pohlídali v další početní převaze, a i když ji nevyužili, mohli se radovat z dalšího skalpu soupeře.

Nezaváhali ani jejich zámořští rivalové z USA, kteří Norsko deklasovali 10:0 a vyhráli skupinu s impozantním skóre 18:1.  

Mistrovství světa v parahokeji v Ostravě:

Skupina A:
Kanada - Korea 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
USA - Norsko 10:0 (5:0, 4:0, 1:0)

Skupina B: ČR - Itálie 4:0 (3:0, 1:0, 0:0) Branky: 7. a 14. Geier, 5. Kubeš, 16. Raul.
Švédsko - Japonsko 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články