Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Češi zahájí sezonu reprízou semifinále MS

Praha - Reprízou souboje ze semifinále světového šampionátu proti Švédsku odstartují dnes čeští hokejisté novou reprezentační sezonu. Soupeři mají v Örnsköldsviku co vracet, prohra 2:5 je v polovině května odsoudila pouze k duelu o bronz. Zápas, kterým obě mužstva vstoupí do nového ročníku Euro Hockey Tour, začne v 19 hodin. Přímý přenos vysílá ČT4 a web sportživě.cz.

"Bude proti nám stát mužstvo, které bude hrát v domácím prostředí s maximálním úsilím a velmi dobrým bruslením. Musíme se soupeři v těchto ohledech vyrovnat a nenechat si vnutit jejich hru, nehrát ustrašeně a nehrát jen pod tlakem," řekl po středečním tréninku kouč Alois Hadamczik. S žádným zvláštním poučením z květnové porážky v Bratislavě ale do utkání nejde. "Teď proti sobě stojí úplně jiné týmy," uvedl.

I bez ohledu na jarní porážku mají Švédové v poslední době v účtování vzájemných zápasů výrazně navrch. V minulé sezoně se z pěti utkání radovali čtyřikrát a úspěšní byli i na turnaji Karjala poměrem 4:3. "Každý zápas je výzvou, jen s některým soupeřem máte tu bilanci lepší a s některým horší. Víme, že se Švédy dobrá není, ale chceme udělat maximum pro to, aby se zlepšila," řekl Hadamczik.

S týmem ve středu poprvé trénoval pardubický centr Petr Koukal, který hrál v úterý dohrávku 1. kola extraligy na ledě Vítkovic. Hadamczik původně plánoval, že jej nasadí do zápasů až o víkendu, ale záměr přehodnotil. Po zranění Petra Vrány se Koukal zařadil do formace s Jakubem Petružálkem a Jakubem Klepišem. "Kdyby tady byl Vrána, měl jsem v plánu ho nechat odpočinout, ale Vrána je zraněný, takže situace velí, že musí do boje," řekl kouč.

K týmu už se připojil i za Vránu povolaný náhradník Lukáš Pech. "Je stejně jako Orsava součástí týmu. Čekají nás tři utkání, hráče určitě prostřídáme," uvedl Hadamczik, jenž s Pechem a Jakubem Orsavou počítá v úvodu na pozice třináctého a čtrnáctého útočníka. V obraně chce hrát český kouč na šest beků, jako sedmý bude připravený Marek Trončinský, v brance začne turnaj Jakub Štěpánek.

Hadamczikův trumf - první přesilovková formace

Hodně spoléhat bude Hadamczik na speciální přesilovkovou formaci se čtyřmi útočníky a jediným obráncem. Kapitána Petra Nedvěda v ní doplní Petrové Vampola s Průchou, Aleš Kotalík a pozici jediného zadáka si vyzkouší Miroslav Blaťák. "To bude naše první řada, která bude přesilovky začínat. Zkusili jsme dát dohromady hráče s dobrou přihrávkou a dobrou střelou, kteří dovedou dát góly. V té lajně tyto parametry jsou, a pokud tam hráči promítnou, co umí, mohla by to být na přesilovky výborná řada," věří Hadamczik.

"Je to nový rok nároďáku, začínáme od nuly a nelze se dívat na to, co bylo," odmítl útočník Průcha spoléhat na bojového ducha týmu, který vybojoval na Slovensku bronz. "Nebude to legrace, ale máme kvalitní tým a já osobně se na ten zápas těším," dodal.

Očekávaná sestava ČR:

Štěpánek - Ševc, Blaťák, Nakládal, Čáslava, Mojžíš, Zíb, Trončinský - Irgl, Nedvěd, Průcha - Kotalík, Novotný, Hubáček - Petružálek, Koukal, Klepiš - Kvapil, Vampola, Adamský - Orsava, Pech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články