Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi zachránili bod šestnáct vteřin před koncem, Švýcaři ale rozhodli v úvodu prodloužení

Montreal - Druhé vítězství během 24 hodin se české reprezentaci vybojovat nepodařilo. Po lehce nečekané úvodní výhře proti Finsku svěřenci Jakuba Petra prohráli se Švýcarskem 3:4 po prodloužení. Přesto podali sympatický výkon, když na brankáře Van Pottelbergheho vyslali 39 střel a vybojovali alespoň bod díky trefě Chlapíka šestnáct vteřin před koncem. V samotném úvodu prodloužení ale rozhodl Hischier.

Utkání Česko - Švýcarsko
zdroj: PA autor: Graham Hughes

Mimo hru zůstal zraněný obránce Kvasnička. Na první gól se čekalo takřka do poloviny utkání. Švýcarský útočník In-Albon dostal mezi kruhy na chviličku prostor k převzetí puku a prostřelil Škarka. Hronka pak navíc poslal už po polovině dvouminutového trestu zpátky do hry Thürkauf a český tým měl do druhé přestávky dvoubrankové manko.

Nástup do třetího dějství mu sice vyšel, když se parádně trefil z kruhu Koblížek, jenže už za tři a půl minuty poté využil další početní výhodu Riat a vrátil Švýcarům dvougólový náskok. Rychle využitou přesilovkou kontroval v 51. minutě Chlapík, čas ale potom hodně rychle utíkal.

V polovině 58. minuty svitla českým mladíkům velká naděje na vyrovnání v podobě přesilovky po faulu Hischiera. Zmáčkli soupeře před jeho brankou, rozezvučeli horní tyč, teprve až po jejím skončení ale přišla odměna za bojovnost - 16,6 sekundy před vypršením základní hrací doby vyrovnal v power play Chlapík, kterému připravil dobrou palebnou pozici Špaček.

K obratu ale nedošlo. Z prodloužení se odehrálo pouhých 23 sekund, když si nahozený puk dojel Hischier a rozhodl.

ČR - Švýcarsko 3:4 v prodloužení (0:0, 0:2, 3:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 46. Koblížek (Zbořil), 51. F. Chlapík (Hronek, M. Špaček), 60. F. Chlapík (M. Špaček, Zbořil) - 30. In-Albon (Hischier, Diem), 37. Thürkauf (Riat, Hischier), 49. Riat (Siegenthaler, Thürkauf), 61. Hischier (Riat). Rozhodčí: Lemelin (USA), Salonen - Suominen (oba Fin.), Kohlmüller (Něm.). Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. Diváci: 4683.

Sestava ČR: Škarek - Hrdinka, Hronek, Kalina, Zbořil, D. Krenželok, Vála - M. Špaček, A. Musil, Š. Stránský - D. Kaše, Nečas, Kurovský - Jašek, F. Chlapík, Koblížek - Suchý, K. Reichel, Šoustal. Trenéři: Jakub Petr, Jiří Dopita a Petr Svoboda.

Jakub Petr (trenér ČR): "Chtěli jsme vstřelit první branku, aby se obranný val Švýcarska trochu rozevřel. Hodně mě štve velký počet vyloučených, speciálně ve druhé třetině. Jejich přesilovka má kvalitu. A když jdou vyloučení takhle za sebou, dřív nebo později vás potrestají. Po gólu na 1:3 to vypadalo, že je zápas ztracený. Jsem na kluky hrdý, že za tohoto stavu nesložili zbraně. Střídačka pořád žila a do poslední chvíle věřila ve srovnání. V prodloužení jsme hráli moc profesorsky, získaný bod ale může mít hodně velkou cenu." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články