Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Češi vyrukují na Nory se sedmi změnami. Šanci dostane Furch či novic Košťálek

Chomutov – Hned se sedmi změnami v sestavě vyrukuje český národní tým do druhého přípravného zápasu proti Norsku. Trenéři reprezentace do duelu v Chomutově oproti středě nasadí brankáře Dominika Furcha, obránce Jana Košťálka a útočníky Michala Řepíka, Petra Vránu, Michala Birnera, Jiřího Sekáče a Roberta Kousala. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a na webu ctsport.cz od 16:50.

Trénink českého národního týmu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Opět chceme hrát stejně a sázet na věci, kterým se věnujeme od začátku přípravy. Jen se změní sestava. Máme tady šest pětek, tak to chceme trochu promíchat. Aby se kluci, kteří ještě nehráli, dostali do hry," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček. "Na dvě pětky se chceme podívat, bojují o místo," doplnil.

Premiérový start za seniorský národní tým čeká Košťálka, který působí na farmě Winnipegu, v týmu Manitoba Moose v nižší lize AHL. Dvaadvacetiletý bek se k mužstvu připojil ve středu jako první z avizovaných šesti hráčů ze zámoří a bude bojovat o start na MS.

Mimo hru by měli zůstat obránce Jakub Jeřábek, místo kterého převezme kapitánské "céčko" Jan Kolář, a útočníci Lukáš Radil, Tomáš Zohorna, Robert Říčka, Pavel Musil a Roman Červenka. Furchovi bude ze střídačky krýt záda Pavel Francouz, jenž v předešlém duelu neinkasoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Norsko

Jediným hráčem v poli, který nakonec nezasáhne ani do jednoho souboje s Norskem, bude Červenka. "Roman měl dlouhou sezonu a potřebuje si trošku odfrknout. V přípravě nás čekají ještě další zápasy," uvedl Špaček. Opora švýcarského Fribourgu by měla poprvé hrát příští týden v Německu.

Zápas, který je opět součástí seriálu Euro Hockey Challenge, začne v 17:00. Ve středu čeští hokejisté vyhráli 4:0.

Předpokládaná sestava:

Furch - Košťálek, Kolář, Kundrátek, Šulák, Klok, Polášek, M. Doudera, D. Sklenička - Řepík, Vrána, Birner - Kašpar, Holík, Sekáč - Hyka, Horák, Kousal - Lev, R. Hanzl, D. Kubalík - Lenc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články