Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Češi si chválí moskevskou halu pro MS. Je krásná, říká masér Šmíd

Moskva - Prostředí moskevského Ledového dvorce, v němž se bude v květnu hrát mistrovství světa, si po prvních dojmech z Channel One Cupu pochvalují čeští hokejisté. Zbrusu nový komplex, letos dostavěný, nabízí pod jednou střechou hned tři ledové plochy, čtrnáct prostorných šaten a další zázemí pro rehabilitaci. Tým kouče Vladimíra Vůjtka staršího se rovnou na turnaji zabydlel v kabině, kde by měl sídlit i za necelých pět měsíců.

Interiér haly
zdroj: ČT sport

"Je to krásná hala. Kabina je výborná a žádné výtky nemáme. Jen je málo zásuvek," popsal masér a hospodář české reprezentace Zdeněk Šmíd první poznatky. S kolegou Petrem Ondráčkem poznávají prostředí od pátečního večera, kdy se hokejisté před víkendovými zápasy se Švédskem a Ruskem přesunuli z Prahy do ruské metropole a poprvé si zatrénovali. Jako zatím jediný další nedostatek se ukázala malá místnost pro trenéry. Přestože samotná šatna má 200 čtverečních metrů.

"Stěžovali si, ale nějak to uzpůsobíme. Je tam skříň, kterou vyndáme a dáme tam ještě nějakou židli a stůl. Musíme se s tím popasovat. Jinak klukům se kabina líbila. Je tu všechno nový, není to zašlý. Všude pořádek, uklízečky chodí a starají se. Před mistrovstvím to ještě trošku přizpůsobíme a myslím si, že nebude žádný problém," podotkl Šmíd.

Letos si na domácím šampionátu v Praze užívali hokejisté komfort v pražské O2 areně, ale podle Šmída byly výborné podmínky například i převážnou část turnaje v roce 2014 v Minsku. "O2 arena měla svoje kouzlo, protože to bylo doma. V Minsku jsme většinu šampionátu v té menší hale měli krásnou a obrovskou kabinu. Tam nešlo nic vytknout. V té hlavní, kde hraje Dinamo Minsk, jsme ale měli malinkou a bylo v ní velké teplo," vzpomínal na zázemí při minulých turnajích.

Je nám líto, video expirovalo.
Moskevský Ledový palác bude v květnu hostit mistrovství světa

Led byl výborný, pochvaluje si Šmíd

V komplexu Ledového paláce je hlavní stadion s hledištěm pro 12 100 lidí, další ledová plocha má tribuny pro 3500 diváků a u třetí jsou místa pro 500 lidí. Tu si Češi otestovali v pátek, proti Švédům se představí premiérově i v hlavní části areálu, kde pak budou bojovat v základní skupině MS s domácím Ruskem, Lotyšskem, Švédskem, Norskem, Kazachstánem, Dánskem a Švýcarskem.

Od této sezony bude domácí stánek Dynama hostit i vrchol turnaje, který se bude hrát i v Petrohradu. "Ta vedlejší hala pro tři a půl tisíce lidí, to je opravdu hezký. U nás by to slušelo na první ligu. My jsme byli včera v té druhé a spokojenost. Led byl výborný," hlásil Šmíd. Pro hráče je prý ideální, že mohou k vedlejším plochám bez problémů dojít. "Je to sice trošku dálka, ale není taková, abychom tam nedošli. Všude je guma, takže kluci nebudou potřebovat mít chrániče na brusle."

Pro maséry je velké plus, že při probíhajícím turnaji prostředí poznají. "Víme co a jak a co kde je. Je dobrý to vidět už teď, aby se člověk přizpůsobil a věděl, co ještě třeba vzít s sebou a s nějakými nedostatky se popasoval. Zatím jsme nic velkého neshledali, možná je uvidíme až při mistrovství světa, kdy tu bude větší nápor," řekl Šmíd. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články