Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Češi si bez větších problémů poradili s Norskem

Havlíčkův Brod – Čeští hokejisté si v rámci Euro Hockey Challenge bez větších problémů poradili s norskou reprezentací. Češi si vypracovali dvougólový náskok už v první třetině a po zbytek poměrně klidného zápasu postupně navyšovali své vedení až do konečného stavu 6:2. Odveta se hraje ve čtvrtek od 18:00.

Česko - Norsko
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Norsko je určitě trošku kvalitnější než Dánsko. Dneska jsme sehráli velice dobrý zápas, možná bych to přirovnal k prvnímu utkání proti Dánům. Dobře jsme hráli střední pásmo a byli jsme aktivní v útočném pásmu. Bylo tam hodně střel, hráči se tlačili do brány a hráli s chutí. Není moc co vytknout," zhodnotil kouč Vladimír Růžička.

Do první šance se dostali Češi ve druhé minutě, kdy při přečíslení dvou na jednoho po Noskově přihrávce pálil Petružálek, ale Volden zasáhl lapačkou. O chvíli později opět Petružálek po Noskově přihrávce zamířil do betonů norského gólmana. V šesté minutě už se domácí dočkali vedení, když při Hansenově vyloučení po Zaťovičově přihrávce zakončil před brankou osamocený Vitásek. Ve třetím startu v národním týmu se dočkal liberecký zadák první trefy, přitom v extralize za 50 utkání ještě neskóroval. 

"Měl jsem velkou radost, že mi to tam spadlo. V Liberci se mi to ještě nepovedlo, tak za to jsem rád. Jen v Benátkách jsem měl nějaký gól. Publikum bylo skvělé jak tady, tak v Děčíně. Lidi nám fandili a pomohli nám," uvedl Vitásek.

Dalšímu náporu českého týmu odolal Volden, Salák musel krýt první soupeřovu příležitost v deváté minutě, kdy jej prověřil Djupvik Lövlie. Za tři minuty už Růžičkův výběr vedl o dvě branky. Vincour ujel, trefil se do levého horního rohu a také slavil první trefu v reprezentaci. "Sváča (Vladimír Svačina) mi to hodil perfektně do jízdy, Norové špatně vystřídali, takže já jsem jel sám na gólmana. Bylo to na 2:0, Norům jsme odskočili a hráli jsme pak s větším klidem," řekl Vincour. 

Další možnost měli Zaťovič s Pohlem. Hned při vstupu do druhé části se dostali do šance Norové, ale Skröder ztroskotal na Salákovi. Na druhé straně nevyužil přečíslení po Smoleňákově přihrávce Vondrka a v 28. minutě nepřekonal Voldena ani Svačina.


Další výpad vyřešil individuálně Petružálek, který si pohrál s obranou soupeře a z mezikruží zakončil k levé tyči. Ve 3. minutě po zaváhání českého týmu v defenzivě Mats Fröshaug nekompromisní ránou nedal Salákovi šanci a Růžičkův tým v třetím duelu poprvé inkasoval. Za tři minuty fauloval Ken Andre Olimb unikajícího Vondrku, který ale z nařízeného trestného střílení přestřelil. Vynahradil si to 118 sekund před koncem druhé části, když zužitkoval Zohornovu přihrávku.

V úvodu závěrečného dějství po Kousalově přihrávce a Petružálkově teči pomohla Voldenovi levá tyč. Při Mojžíšově trestu se po Skröderově ráně snažil trefit puk ze vzduchu Mathis Olimb, ale trefil místo toho Saláka hokejkou do masky a síly na ledě se vyrovnaly. A Češi pak krátkou přesilovku využili. Obránce Kolář si vylepšil střeleckou pozici a švihem zamířil do levého horního rohu. Také se trefil v reprezentaci poprvé, stejně jako za tři minuty po individuální akci Filippi. Poslední slovo měl Hansen, který zkorigoval výsledek.

ČR - Norsko 6:2 (2:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Vitásek (Zaťovič, Gulaši), 12. Vincour (Svačina), 30. Petružálek (Vondrka), 39. Vondrka (T. Zohorna), 53. Kolář II (Pohl), 56. Filippi (Pohl, Zaťovič) - 33. M. Fröshaug, 58. M. Hansen. Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Diváci: 2 658.

ČR: Salák - Kolář II, Mojžíš, Mozík, L. Kovář, Jank, Kudělka, Vitásek, Gulaši - Radil, T. Zohorna, Vondrka - Petružálek, Kousal, T. Nosek -Ůůina, Vincour, Smoleňák - Pohl, Filippi, Zaťovič - navíc od 41. Valský. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

Norsko: Volden - MaTrygg, E. Fröshaug, Rindal, Bryhnisveen, Öksnes, Nörstebö - M. Olimb, K. A. Olimb, Skröder - Djupvik Lövlie, M. Hansen, Roest - Martinsen, Stene, S. Thoresen - M. Fröshaug, K. Forsberg, Dahlström. Trenér: Roy Johansen.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články