Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Češi se v Ústí opět postaví Německu a doufají v těžší souboj

Ústí nad Labem - Druhý přípravný zápas před mistrovství světa čeká českou hokejovou reprezentaci a opět se jedná o duel proti Německu. Západní sousedy přitom Češi v prvním střetnutí rovněž v Ústí porazili vysoko 7:2, ale nyní očekávají vyrovnanější souboj. Duel začne v 18:00. 

Do branky se z tria brankářů v kádru postaví nyní po Pavlu Francouzovi Dominik Furch a kouč udělá i další změny v poli. "Myslím, že i ten páteční zápas bude v podobném duchu. Třeba nedáme tolik gólů, ale je to pořád jen příprava. My taky budeme zkoušet další hráče, pozměníme sestavu. Nevím, jak Němci. Kolik tady mají hráčů. Ale my se budeme hlavně zaměřovat na svoji hru," řekl trenér Vůjtek.

Vůjtek využije v dvojzápasech všechny hráče v poli s výjimkou obránce Jan Koláře, který kvůli zranění jen trénuje a není připraven do hry. Ve středu nenastoupil útok Milan Gulaš, Roman Horák a Rudolf Červený, který se teď zařadí do hry. Královehradecký Červený se tak může těšit na premiéru v národním týmu.

"Dáme celý útok do hry a jeden necháme sedět. Doteď jsme věděli, který to bude, ale teď už nevíme," naznačil Vůjtek hned po středečním duelu, že zřejmě bude chtít vidět ve hře znovu formaci z brněnské Komety: Martin Dočekal, Jan Hruška a Jan Káňa. "Potřebujeme jim dát šanci a vidět je v dalším zápase. Třeba necháme sedět ty, kteří jsou tady už delší dobu a počítáme s nimi," doplnil kouč.

Sestavu zatím Vůjtek neodtajnil. Dvěma góly se pod středeční výhru podepsal útočník Petr Holík a očekává, že Němci budou chtít v odvetě odčinit vysokou porážku. "Bude to rozhodně těžší zápas. Oni do něj samozřejmě nastoupí taky jinak, budou nepříjemní a myslím, že to už to neskončí takovým výsledkem jako první zápas," prohlásil Holík.

Hokejisté měli po skončení klubové sezony různě dlouho několik týdnů herní pauzu a věří, že se hra bude s dalšími duely zlepšovat. "Já osobně jsem se necítil moc dobře, a to jsme skončili před chvilkou. Na konci středečního zápasu už jsme hráli celkem slušně, ale určitě je prostor přidat. Já bych nerad něco sliboval, ale doufám, že to bude lepší," prohlásil obránce Jan Rutta.

Němci chtějí navázat na představení z první poloviny středečního zápasu, kdy drželi s českým týmem krok, a vyvarovat se chyb z dalšího průběhu. "Bylo jich v prvním zápase příliš mnoho a to se nám nesmí stávat. Góly jsme soupeři darovali hodně lehce," řekl útočník Marcel Goc.

"Byli jsme (ve středu) třicet minut vyrovnaným soupeřem a výsledek byl až moc krutý. Za bojovnost a nasazení nelze týmu nic vyčítat, ale nevydržel to celých šedesát minut. Máme před sebou ještě hodně práce," doplnil trenér Německa Marco Sturm.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články