Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Češi se v Moskvě utkají s domácím Ruskem

Moskva - Druhý zápas, a opět proti domácímu týmu, čeká v sobotu české hokejisty na turnaji Channel One Cup. Po výhře nad Finskem v Tapiole se tentokrát v Moskvě utkají v repríze finále letošního mistrovství světa s ruskou reprezentací a nic jednoduchého je nečeká. Česko-ruské souboje jsou vždy vyhecované a sborná nastoupí prakticky v nejsilnějším "evropském" složení. K tomu s vědomím, že pokud získá i ve svém druhém duelu tři body, přiblíží se po roční přestávce k triumfu na domácím turnaji seriálu Euro Hockey Tour.

"S Rusy to bude na nože jako vždycky," předpokládal už při reprezentačním srazu v Praze obránce Karel Rachůnek. Oba celky své úvodní zápasy na turnaji zvládly. Sborná ve vyprodané hale Chodynka porazila Švédsko 5:3, Češi přehráli ve Finsku domácí výběr 3:2 po samostatných nájezdech. Už třetí duel Channel One Cupu tak může přiblížit vítěze k celkovému triumfu na tradiční moskevské akci, která se pod různými názvy hraje už od roku 1967 a má za sebou 42 ročníků.

"První motivací musí být vyhrát zápas, pak můžeme uvažovat dále. Když člověk myslí na druhý krok, tak nezvládne první. Všechny síly soustředím na to, aby byl tým připravený na sobotní zápas. Pak si třeba řekneme, že nás přiblížil, a můžeme o něco hrát," řekl trenér Alois Hadamczik.

Alois Hadamczik:

"Musíme hrát emotivně, s nasazením, s vůlí. A naopak nesmíme propadat panice, nechat se vyprovokovat některými hráči, kteří v ruském týmu jsou."

Český výběr se do ruské metropole přesunul v pátek z Helsinek a vpodvečer absolvoval úvodní trénink, jediný moskevský před sobotním zápasem. V tom se jako brankářská jednička opět představí Jakub Štěpánek, v obraně dostane šanci jako sedmý obránce Jakub Nakládal a do utkání zasáhne i útočník Martin Růžička, který ve Finsku nehrál. Mimo základní sestavu budou na začátku zápasu Jan Kovář a Martin Adamský.

Hadamczik se rozhodl pozměnit složení všech útočných formací, například do středu prvního útoku se k Jakubu Klepišovi a Petru Hubáčkovi posune Petr Koukal. "Chtěli jsme útoky více vyvážit, aby pak jeden nebyl pod tlakem, a člověk musel hrát na tři. To nejde. Proto jsme posílili i čtvrtou řadu," vysvětlil Hadamczik.

Prestižní náboj bude mít zápas i pro 11 reprezentantů, kteří působí v Kontinentální lize. Řada z nich nastoupí proti svým klubovým spoluhráčům; hned na tři své oddílové parťáky narazí Josef Vašíček a Karel Rachůnek z Jaroslavle i Tomáš Rolinek z Magnitogorsku.

Předpokládaná sestava ČR:

Štěpánek - K. Rachůnek, Blaťák, Lojek, Čáslava, Krajíček, Barinka, Nakládal - Klepiš, Koukal, Hubáček - Irgl, Marek, Rolinek - M. Růžička, Vašíček, Kvapil - Bulis, Vampola, I. Rachůnek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články