Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Češi se postaví Rusku na domácí půdě, tentokrát s Neuvirthem a bez Sobotky

Praha - Čeští hokejisté se po čtvrtečním úvodním přípravném zápasu na Světový pohár v Petrohradu s Ruskem (3:4) utkají v dalším testu opět se sbornou doma v pražské O2 areně. Svěřenci trenéra Josefa Jandače nastoupí podle plánu tentokrát s brankářem Michalem Neuvirthem, jehož tak čeká premiéra v dresu národního týmu. Duel sledujte živě od 16:10 na ČT sport nebo na našem webu.

Michal Birner a Jakub Voráček
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

V prvním duelu v Rusku chytal Petr Mrázek, který svádí s Neuvirthem souboj o pozici jedničky na prestižní turnaj v Torontu. Oproti sestavě z Petrohradu nebude hrát útočník Vladimír Sobotka, který ve čtvrtek v Rusku musel odstoupit v polovině utkání ze hry se zraněným ramenem. Vyšetření neprokázala vážnější potíže a Sobotka by na turnaji neměl chybět.

Při dnešním tréninku zasáhl nejprve Tomáše Plekance puk a za chvilku se kapitán týmu otřepal i z herního souboje. Podobně jako David Pastrňák, který skončil za mantinelem. "Všechny nás polilo horko, nicméně je všechno v pořádku. Musíme trénovat naplno, může se přihodit cokoliv, ale doufám, že se nic takového nestane," řekl asistent trenéra Jiří Kalous.

V sobotu se do hry nově zapojí sedmý obránce Tomáš Kundrátek, který se při Sobotkově absenci vejde mezi osmnáctku hráčů v poli povolených k zápasu. "Budeme hrát na jedenáct útočníků a na sedm beků, Tomáše Kundrátka chceme dát do hry," řekl Kalous. S Jakubem Voráčkem a Plekancem dnes místo Michala Birnera trénoval Milan Michálek, jenž by se měl v první formaci objevit i v sobotu. "Předpokládáme, že ano. Pobavíme se o tom ještě, ale vypadá to, že můžeme točit tři centry. Nebo čtyři centry a u nich točit tři křídla," prohlásil Kalous.

Po prvním testu v Rusku chce český tým opět vypilovat detaily herního systému. "Musíme doladit hru v obranném pásmu, kde jsme měli momenty, které se nám nelíbily. Nabídli jsme soupeři určitě střelecké pozice a i v útočném pásmu se nám stávalo, že nám propadl třetí hráč v situacích, kdy by neměl. To jsou věci, na které jsme se zaměřili," popsal Kalous.

Český národní tým už v pražské O2 areně nedal čtyři zápasy gól a Kalous věří, že toto prokletí prolomí. "Máme hodně šikovné hráče. Chceme se tlačit do branky. Byla to jedna z věcí, na které klademe důraz. Hra v předbrankovém prostoru nejen u nás, ale i u soupeře. To bylo v Petrohradu potěšující a vcelku dobře jsme hráli i přesilové hry. Dostávali jsme se do šancí, měli jsme tam střely. Chceme se od toho odrážet dál," dodal Kalous.

Na sobotní duel ještě jsou v prodeji vstupenky. "Uvolnili do prodeje zhruba tři tisíce vstupenek z nevyužitých partnerských nebo technických blokací. Jsou to všechny kategorie s výjimkou sedmé," uvedl mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund. Duelu bude předcházet ceremoniál, který připomene úspěchy československého týmu z roku 1976 v podobě stříbra z OH v Innsbrucku, zlata z MS v Katovicích a druhého místa na Kanadském poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články