Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Češi po úspěchu proti Švédsku vyzvou Rusko

Stockholm – Po úvodní výhře nad domácím Švédskem české hokejisty na Oddset Hockey Games čeká Rusko s Alexandrem Ovečkinem. Růžičkův výběr může udělat nejen krok k triumfu na turnaji, ale také ke druhému místu celkového pořadí Euro Hockey Tour. Přímý přenos z utkání můžete sledovat od 15:30 na ČT sport a na našem webu.

Alexander Ovečkin
zdroj: REUTERS autor: Gary Hershorn

Sborná bude chtít zabrat po čtvrteční helsinské prohře s Finskem 1:2. "Budeme to chtít zase zabetonovat, hrát dobře střední pásmo a od útočného pásma dozadu, ale jakmile to trošičku půjde, tak musí být rychlé protiútoky. Myslím si, že to bylo proti Švédsku jediné, s čím jsem byl spokojený," řekl kouč Vladimír Růžička, který se postaví sborné poprvé od vítězství ve finále mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem v roce 2010.

A opakovat se bude i souboj Jágra s Ovečkinem. Čeští obránci se už chystají na střety s nejlepším střelcem NHL, který v této sezoně za Washington nastřílel v 78 zápasech 51 branek. "Já jsem se na highlighty díval celou sezonu, takže vím, jak hraje. Ale na ledě to bude úplně něco jiného, než to mít nasledované," usmíval se zadák Petr Zámorský.

"Je potřeba si ho dobře pohlídat, soustředit se a vědět o něm, že tam je. Takoví hráči mají tolik variant, že to nemůžete předvídat dopředu, nebo vás opláchne na druhou stranu. Je těžké je bránit," doplnil zlínský bek, který teprve překročil desítku startů v národním týmu.

"Každý má větší respekt, když jsou tam velká jména, a soustředí se na ně víc. Ale můžou překvapit i mladí hráči, nejen ti slavní," upozornil Tomáš Mojžíš, který je v české defenzivě suverénně nejzkušenějším hráčem. "Uvidíme, jak budou Rusové hrát, Mají nového trenéra, určitě toho plno změnili, Bude to těžký zápas," dodal Mojžíš.

Předpokládaná sestava ČR:

Jakub Kovář  Kolář II, Mojžíš, Zámorský, Vitásek, Mozík, Jank, Krejčík, Jordán  Jágr, Hudler, Rolinek – Petružálek, Klepiš, Vondrka  Radil, Kousal, Gulaš  Buchtele, T. Nosek, Zaťovič.

V brance nastoupí oproti úvodnímu duelu se Švédy Jakub Kovář, který nahradí Alexandra Saláka. Ten jako jednička pro šampionát podle plánu nastoupí opět v neděli proti Finsku, což zároveň bude generálka před mistrovstvím světa v Minsku. Mimo sestavu zůstanou v sobotu obránce Lukáš Kovář a útočníci Martin Růžička a Lukáš Kašpar. Se zlomenou zánártní kůstkou je mimo hru forvard Tomáš Zohorna.

Čeští hokejisté v této sezoně už sbornou dvakrát porazili – shodně 2:1 v září v Pardubicích a v prosinci v Soči. Prohráli jen v listopadu v Helsinkách 0:2. Gólman Jakub Kovář si proti Rusku zachytá potřetí v ročníku. "Je to vždycky lehce vyhrocené, protože se hráči znají a potkávají se v soutěžích," prohlásil Kovář. Na Ovečkina se speciálně nechystá. "Bude tam dalších dvacet hráčů. Já se budu starat o sebe, abych se dobře připravil," dodal gólman Jekatěrinburgu.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Roberta Záruby před utkání EHT: Rusko - Česko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články