Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi ovládli Turnaj Karjaly s plným počtem bodů, výhru nad Švýcary vystřelil Lenc

Tři zápasy, tří vítězství a skóre 13:5. S takovou bilancí zakončila česká reprezentace úvodní akci Euro Hockey Tour v sezoně, když už s jistým celkovým triumfem na Turnaji Karjaly porazila na závěr Švýcarsko 1:0 díky brance Radana Lence v přesilové hře. Brankář Dominik Pavlát si připsal čisté konto. Přímý přenos posledního utkání turnaje Finsko – Švédsko sledujte na ČT sport Plus od 15:55.

Vítězný gól Lence přišel v početní výhodě, když se Matěj Stránský (dvě branky proti Finům) na začátku 18. minuty proměnil ze střelce v nahrávače a nápaditou přihrávkou vybídl spoluhráče v předbrankovém prostoru. Lenc se tak gólově zapsal do statistik také ve třetím utkání na turnaji a celkově vyprodukoval pět bodů (3+2).

V další přesilovkách zajímavě pálil zejména Adam Kubík, ale další branku Češi ve výhodách nepřidali. Vadit to ale nemuselo, neboť speciální formace ubránily všechna oslabení a v brance stál spolehlivý Pavlát, jenž v závěru vychytal Calvina Thürkaufa.

Plzeňský gólman měl také potřebné štěstí. I díky tomu, že jak Sven Senteler, tak Dario Simion nastřelili v dobrých pozicích jen tyč, zaznamenal první reprezentační nulu v premiéře na Euro Hockey Tour.

"Je to nejlepší nula, co jsem kdy měl," uvedl šťastný Pavlát. "Měl jsem hlavně štěstí. Jak říká náš trenér gólmanů v Plzni pan Pejchar: 'Výborný gólman tyčky nechytá.' Párkrát to tam zazvonilo. Chci ale vypíchnout náš tým. Hráli tak obětavě a hrozně mi pomohli a na mně pak bylo to jen chytit. Což se mi povedlo a jsem za to moc rád," ocenil Pavlát týmový výkon.

Český náskok mohl navýšit v závěru Pavel Kousal, ale v úniku se pod tlakem neprosadil a napodobil Kubíka z první třetiny – ani on neprostřelil švýcarského veterána Reta Berru. V závěru se soupeř snažil o srovnání, ale česká defenziva odolala. Po výhrách nad Švédskem 5:2 a Finskem 7:3 tak svěřencům trenéra Radima Rulíka tentokrát stačil ke třetímu vítězství na turnaji jediný gól. Další akci přichystá Švýcarsko v předvánočním období.

Turnaj Karjaly, součást Euro Hockey Tour v Tampere (Finsko):

Česko – Švýcarsko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 18. Lenc (M. Stránský, Špaček). Rozhodčí: Holm (Švéd.), Kova –Thomann (oba Fin.), Lundgren (Švéd.). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 2459.

Česko: Pavlát – Zábranský, Pyrochta, Knot, Ticháček, Zámorský, Mašín, Jandus, J. Galvas – M. Stránský, Špaček, Lenc – Řepík, Jašek, Ordoš – Flek, Kodýtek, Kubík – P. Kousal, Filippi, O. Kovařčík. Trenér: Rulík.

Švýcarsko: Berra – Heldner, Berni, Kukan, Marti, Egli, Geisser, Le Coultre – Riat, Heim, Schmid – Bertschy, Richard, Thürkauf – Simion, Ambühl, Andrighetto – Martschini, Senteler, Herzog – Lehmann. Trenér: Fischer.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články