Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Češi nedali ani gól, prohráli se Švédskem 0:3

Pardubice - Čeští hokejisté prohráli na Českých hrách v Pardubicích se Švédskem 0:3 a zůstávají bez bodu. Svěřenci Aloise Hadamczika inkasovali dvakrát v úvodní části v oslabení, v obou případech se zapsal mezi střelce Per Aslund. Třetí gól přidal v závěru při power play Niklas Persson.

Česko - Švédsko
zdroj: ČTK

Do branky českého týmu se plánovaně postavil oproti čtvrtečnímu duelu s Finskem (1:3) místo Saláka Jakub Kovář, ale vypadli zraněný útočník Hubáček a nemocný forvard Irgl. Do sestavy se tak zařadili Holík a také nově povolaný útočník Birner ze Lva Praha. Problémy se sestavou měli i Švédové, kterým se při přesunu z Petrohradu ztratily tři dresy a Seveřané to zjistili až v Pardubicích. Kvůli tomu zůstali jen připravení na střídačce útočníci Brodin a Kempe, pro Janmarka-Nyléna upravili kustodi dres s jiným číslem.

Češi začali aktivně, měli převahu, ale stejně jako ve čtvrtek se jim ji nepodařilo zúročit. Při Nilssonově vyloučení mířila rána Zámorského od modré čáry těsně mimo, po přesilovce se ocitl ve slibné šanci Birner. Jenže Švédové v polovině úvodní části dostali po faulu Zámorského také výhodu přeesilové hry a otevřeli skóre. Hjalmarsson našel mezi kruhy Aslunda, který tečoval puk hokejkou a byl označen i za střelce branky, přestože ještě před brankovištěm jej usměrnil tělem Sjögren.

Hadamczikův výběr se snažil odpovědět, ale v 17. minutě při Koukalově trestu obdobně jako při první trefě Hjalmarssonovu příhru před brankoviště poslal do sítě Aslund - s tím rozdílem, že tentokrát k pravé tyči. Následně vyzkoušel Karlssona Červenka a Novotný v dobré pozici ještě hledal Kašpara. Druhé dějství změnu skóre nepřineslo a více šancí v něm měli Švédové. Nejdříve mohl zvýšil Rasmussen a v 25. minutě při hře čtyř proti čtyřem se ocitl sám před Kovářem Klasen, ale ztroskotal na brankáři Jekatěrinburgu.

Domácí mohli šťastně snížit za dvě minuty, když se nastřelený puk odrazil od Němce vedle levé tyče. Pak ohrozil Karlssona Holík. V polovině utkání snadno projel českou defenzivou bek Kronwall, ale jeho bekhend Kovář bez problémů kryl. Pak se ocitl sám před českým gólmanem Ullström, ale neuspěl. Na druhé straně bylo nebezpečné Barinkovo nahození. Jakub Kovář musel následně zasahovat při Axelssonově šanci.

V závěrečném dějství si Švédové udržovali bezpečný náskok. Kouč Hadamczik zasáhl do sestavy, do první formace posunul Holíka místo Jana Kováře, ale Češi naráželi na pevný obranný val. Střelecké pokusy pochytal Karlsson, poradil si i s Vondrkovou tečí v 55. minutě. Češi sáhli už téměř tři minuty před koncem k power play a výsledek dovršil do prázdné branky Persson.

České hokejové hry v Pardubicích, první díl Euro Hockey Tour:

ČR - Švédsko 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Aslund (S. Hjalmarsson), 17. Aslund (S. Hjalmarsson), 59. Persson. Rozhodčí: Bulanov, Olenin (oba Rus.) - Gebauer, Lederer (oba ČR). Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. Diváci: 4518.

ČR: Jakub Kovář - Krajíček, Barinka, Zámorský, Čáslava, Nakládal (21. Němec), F. Novák - Červenka, Jan Kovář, Vondrka - Petružálek, Vrána, Rolinek - Kašpar, Novotný, Birner - Holík, Koukal, I. Rachůnek. Trenéři: Alois Hadamczik, Josef Paleček a František Musil.

Švédsko: Karlsson - Nilsson, S. Kronwall, Fälth, Andersén, Fransson, Ahnelöv, Viklund - Arlbrandt, Sjögren, S. Hjalmarsson - Klasen, Ullström, Axelsson - Aslund, Rosén, Persson - Arvidsson, Rasmussen, Janmark-Nylén. Trenér: Pär Marts.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články