Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Češi nastoupí proti Rusku bez Saláka, nahradí ho Machovský

Praha - Čeští hokejisté odehrají v příštím týdnu dva zápasy Euro Hockey Tour s Ruskem bez brankáře Alexandra Saláka, který se omluvil. Místo gólmana Novosibirsku povolal trenér Vladimír Vůjtek do týmu Matěje Machovského z Plzně. Přímé přenosy zápasů české reprezentace s Ruskem sledujte 11. a 13. února na ČT sport a na našem webu. 

Brankář týmu do 20 let Matěj Machovský
zdroj: ČTK/AP autor: Nathan Denette

Salák, který v předním celku Kontinentální ligy udržel pětkrát v sezoně čisté konto, měl vytvořit brankářskou trojici s Dominikem Furchem z Omsku a zlínským debutantem Liborem Kašíkem. Nakonec se ale v reprezentačním dresu opět nepředstaví, z prosincového Channel One Cupu v Praze a Moskvě vyřadilo devětadvacetiletého gólmana zranění.

Dvaadvacetiletý Machovský patří podle statistik k nejlepším gólmanům extraligy. Za reprezentaci si zahrál jednou, loni v dubnu odchytal v Jihlavě polovinu vítězného utkání Euro Hockey Challenge proti Slovensku.

Zápasy s Ruskem odehrají čeští hokejisté ve čtvrtek 11. února v Třinci a o dva dny později v Ostravě. V tabulce Euro Hockey Tour jsou Češi po dvou turnajích třetí s osmi body. Na vedoucí Švédsko ztrácejí tři a na druhé Finsko dva body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články