Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Češi mají v předposlední přípravě před MS šanci odčinit debakl se Švédskem

Znojmo - Předposlední zápas před mistrovstvím světa sehrají ve Znojmě čeští hokejisté. Stejně jako ve středu se utkají se Švédskem a ve hře budou i body do seriálu Euro Hockey Tour, který Seveřané již s předstihem vyhráli a Česku aktuálně patří mezi čtveřicí účastníků poslední místo. Svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka se pokusí napravit dojem z nevydařeného středečního souboje, ve kterém si připsali nejvyšší porážku v dosavadní sezoně (2:7). Přímý přenos startuje v 19:00 na ČT sport a našem webu, utkání komentují Robert Záruba a David Moravec.

"Hned večer po zápase jsme si vše rozebírali, ale dohodli jsme se, že se na to podíváme ráno po snídani. S chladnější hlavou. I z naší strany tam emoce hrály roli," řekl asistent Jiří Kalous. "Nenechalo nás to chladnými a i na tréninku, který byl hodně ostrý, to bylo vidět. Takhle jsme měli hrát první zápas, což se nám nepovedlo. Věřím, že v pátek to tak bude," přál si Kalous.

Češi ve středu v 10. minutě vedli 2:0, ale od druhé třetiny duel opanovali Švédové a i díky třem využitým přesilovým hrám duel zcela ovládli. Základem jejich úspěchu byla střelba obránců od modré čáry a následné teče či dorážky útočníků. "Vadila nám hlavně pasivita v obranném pásmu a malá aktivita našich hráčů, kteří nedostávali soupeře na kotouči pod tlak. Kvůli tomu, že jsme párkrát prohráli osobní souboje, tak se (náš) celý systém bortil," konstatoval Kalous.

Nevydařený duel bral jako varování přes šampionátem. "Ten vztyčený prst tam je a my na to musíme zareagovat," řekl. V odvetě bude v české brance Pavel Francouz, do hry se zapojí čtveřice extraligových finalistů, Adam Polášek ze Sparty a liberečtí Radim Šimek, Michal Řepík a Michal Birner. V základní sestavě jsou nově i Milan Doudera, Robert Kousal a Richard Jarůšek.

Mimo hru bude například jeden ze čtveřice hráčů ze zámořské NHL Jiří Sekáč, který ze zdravotních důvodů nedohrál středeční duel. "Dostal do hlavy a byl otřesený. Cítil se nestabilně," řekl lékař týmu Tomáš Vyskočil o hráči, který měl zřejmě lehký otřes mozku. Útočník Arizony proto dnes místo tréninku jen jezdil na rotopedu a v pátek nebude hrát. "Dostal volno, aby se dal dokupy. Věříme, že už proti Kanadě nastoupí," uvedl Kalous.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Týden do hokejového MS v Rusku

Předpokládaná sestava:

Francouz - Jeřábek, Jordán, Kundrátek, Kempný, Šimek, Kolář, M. Doudera, Polášek - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Kašpar, Filippi, Kubalík - Řepík, Jan Kovář, Birner - Jarůšek, Kousal, T. Zohorna.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články