Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi jdou na Finsko, v brance bude opět Salák

Malmö - Čeští hokejisté nastoupí i do druhého zápasu Švédských her s brankářem Alexandrem Salákem. Kouč Alois Hadamczik se rozhodl, že v sobotu proti Finsku dá opět šanci opoře Färjestadu, která ve čtvrtek v utkání s domácí reprezentací udržela poprvé v národním týmu čisté konto. Utkání sledujte živě od 13:25 exkluzivně na našem webu, od 14:40 i na programu ČT sport. Komentují Robert Záruba a Martin Hosták.

"Chytá výborně a my také musíme brát v úvahu, že na mistrovství světa musí chytat utkání po sobě. Chtěl bych mu dát šanci, aby mohl výkon zopakovat," řekl Hadamczik po dnešním tréninku v Malmö. Na ledě se musel obejít bez pomoci asistenta Josefa Palečka, který je nemocný. "Salák chytal na prvním turnaji Karjala jen v Liberci. Minulý turnaj v Moskvě se nám nevydařil a mužstvo mu nepomohlo, tak teď mu chci dát šanci minimálně ve dvou zápasech," vysvětlil reprezentační kouč. Počítá s tím, že v neděli proti Rusku by nastoupil Jakub Kovář.

Do sestavy se oproti prvnímu duelu posune obránce Petr Zámorský, který nahradí Ondřeje Němce ve druhé formaci, a v útoku dostane šanci Martin Adamský. Jako třináctý útočník bude připraven Jakub Petružálek, jenž ze sestavy vypadl zřejmě kvůli dvěma vyloučením v duelu se Švédy. Sedmým bekem bude Jakub Krejčík. Hadamczik plánuje, že bude opět hrát na šest obránců. "Chceme vidět hráče v plném tlaku. Když hrajete na osm obránců, tak nejsou pod takovým tlakem. Já potřebu vědět, co je možné z hráče dostat, když je v plné permanenci," poukázal na fakt, že turnaj je důležitou prověrkou hráčů před květnovým mistrovstvím světa.

Kvůli dlouhé výluce a posunuté sezoně NHL lze předpokládat, že na MS mnoho posil ze zámoří nepřijede. Finsko v prvním duelu na Švédských hrách prohrálo už ve středu v Petrohradu s Ruskem 3:4 po samostatných nájezdech. Finům nepomohl ani hattrick Juhamattiho Aaltonena. "Bez ohledu na tento zápas víme, co můžeme od Finů čekat. Známe jejich styl a taktiku hry. Bude to o momentální formě, ale také o tom, jestli k zápasu přistoupíme s takovým nasazením, zodpovědností a vůlí. Jestli budeme hrát dobře v obraně. Nějaké góly určitě dáme, protože schopné útočníky máme," uvedl Hadamczik.

Útočník Michal Vondrka věří, že Češi v sobotu zopakují dobrý defenzivní výkon z prvního duelu. "Doufám, že předvedeme stejný výkon. Položili jsme vítězný základ turnaje a to je vždy dobré. Tým se teď cítí lépe," řekl střelec vítězné branky v zápase proti Švédsku (2:0). "Byli jsme dobře stažení před brankou, to bylo klíčové. Oni nás sice občas motali a měli optickou převahu, ale do šancí se moc nedostávali. My jsme vše odbránili," pochvaloval si Vondrka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články