Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Češi chtějí Švýcarům oplatit porážku a napravit přesilovky

Biel (Švýcarsko) - První porážku v přípravě před mistrovstvím světa zaznamenala proti Švýcarsku česká hokejová reprezentace. Svěřenci Vladimíra Vůjtka nyní budou napravovat nepříznivý výsledek, ale také činnost při přesilovkách, kterou reprezentační trenér označil za katastrofální. Tentokrát se nepředstaví ve stařičké Litterna Halle, ale v moderní Tissot areně v Bielu. 

Na ledě účastníka švýcarské ligy v Bielu budou Češi chtít odčinit středeční porážku 2:3. "Nehráli jsme špatně, ale udělali jsme nějaké chyby. Oni jeli dvakrát sami na branku, což se nám nemůže stávat. Toho se musíme v pátek vyvarovat. Ve středu jsme tam měli pasáže, kdy jsme nebyli na puku, odhazovali jsme to k nim a oni měli více ze hry. Celkově jsme ale určitě nepropadli," řekl útočník Lukáš Kašpar, který byl ve Vispu střelcem jedné z českých branek.

Ve třetím českém duelu před MS rozhodly situace v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě. Švýcaři se dvakrát prosadili v přesilových hrách a jednou v oslabení. Vůjtkovi svěřenci naopak nedokázali potrestat ani jeden ze sedmi soupeřových faulů, neproměnili ani trestné střílení.

"Pět na pět jsme nehráli špatně, myslím, že jsme měli i územní převahu, ale přesilovky byly katastrofální a paradoxně nás stály vítězství. Vůbec se nám nedařily a ještě jsme při nich dostali gól. Přitom jsme jich hráli dost," řekl Vůjtek, jenž nebyl spokojený hlavně s hrou obránců v početní výhodě. "Od beků tam vůbec nešla střela, přitom jsme tam měli clonu, ale puk tam nedošel," podotkl osmašedesátiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Švýcarsko - Česko

Český tým se do Bielu přesunul až dnes, téměř tříhodinovou cestu autobusem hráči absolvovali dopoledne a trénink v loni otevřené Tissot areně je tak čeká až odpoledne. "Cestování je tady docela dlouhé, to je pravda. My jsme ale na to zvyklí," řekl útočník Lukáš Radil. I do Vispu totiž hráči cestovali téměř tři hodiny autobusem ze Ženevy.

Již s předstihem Vůjtek uvedl, že počítá s tím, že v druhém zápase by měli dostat šanci hráči, kteří se ve středu nevešli do sestavy. V Bielu by tak měl chytat Dominik Furch nebo Pavel Francouz, hrát by měli i obránci Jan Hrabal, Jan Kolář a útočníci Richard Jarůšek, Jan Hruška a Rudolf Červený. Není však vyloučeno, že Kolář opět nenastoupí. Bek Chabarovsku totiž ještě do přípravy nezasáhl, neboť po skončení klubové sezony měl problémy s ramenem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články