Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Češi chtějí na šampionátu přidat další vítězství, čeká je souboj s Norskem

Paříž - Českou reprezentaci čeká po dvoudenním volnu zápas proti Norsku. Stále není jisté, zda do utkání zasáhne Jakub Voráček, který nedohrál pondělní duel s Finskem. Norové získali ve třech dosavadních utkáních šest bodů a v tabulce skupiny B jsou třetí. O dvě místa a bod před českým týmem. Češi se s Norskem utkali dvakrát v dubnu letošního roku a zápasy dokázali ovládnout 4:0 a 6:3. Přímý přenos utkání Česko - Norsko vysílá od 15:45 živě ČT sport a web ctsport.cz.

Jan Rutta s Tomášem Plekancem
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Při středečním tréninku vyjel na led společně s reprezentačním týmem také Jakub Voráček, který nedohrál zápas s Finskem. Voráček odstoupil z pondělního utkání po nárazu do mantinelu. Úterní vyšetření v nemocnici ale neprokázala, že by sedmadvacetiletý útočník měl otřes mozku.

Zda nastoupí do duelu s Nory, se ale Voráček rozhodne až před utkáním. Podle situace by trenér Jandač případně přizpůsobil složení druhé formace, ve které má Voráček nastoupit. Elitní útok momentálně tvoří David Pastrňák, Jan Kovář a Tomáš Zohorna, v druhém jsou Jakub Voráček, Tomáš Plekanec a Roman Červenka.

Trenéři se rozhodli vycházet ze složení útoků, které dohrávaly proti Finsku a podílely se na otočení stavu z 0:3 na 4:3 po samostatných nájezdech. I když Voráček v nich již nefiguroval. "Měli jsme pár variant a samozřejmě jsme brali i ohled na Finsko," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček.

Český tým se s Norskem utkal v polovině dubna v Chomutově a bez větších problémů vyhrál 4:0 a 6:3. "Hráli jsme ale na menším hřišti a oni hlavně neměli poskládanou první lajnu, která rozhoduje zápasy," poukázal Špaček na formaci, kterou tvoří bratři Ken André a Mathis Olimbové a Patrick Thoresen. Ti se zatím v Paříži postarali o šest z osmi norských branek.

"Hlavně se ale chceme soustředit na svůj výkon a začít o hodně lépe než proti Kanadě a Finsku, protože pořád dohánět skóre není na téhle úrovni jednoduché. Mohlo by se nám to vymstít," uvedl Špaček a poukázal na české souboje s nejlepšími týmy loňského MS a medailovými aspiranty.

"Musíme hrát lépe v obranném pásmu. Na tréninku jsme se tomu proto věnovali. Každý si musí držet své pozice, věřit druhému a nezaskakovat za něj," řekl jeden ze spolupracovníků Josefa Jandače. Český tým sehrál s Norskem doposud 27 utkání a prohrál jen jednou, na MS 2010 v Mannheimu 2:3. Obě mužstva se utkala i loni v Moskvě a Češi vyhráli jednoznačně 7:0.

"Rozhodně je nepovažuju za lehkého soupeře. Bude to i o prvním gólu a samozřejmě o naší hře. Stále pracujeme na sladění herních systémů a zapracování hráčů, kteří přijeli například na poslední chvíli a musí si zvyknout na velké hřiště," podotkl Špaček a poukázal na postupnou adaptaci posil z NHL. Trenéři zatím neuvedli, zda bude chytat Pavel Francouz, nebo Petr Mrázek, jenž dostal důvěru ve dvou ze tří dosavadních zápasů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články