Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Červený odmítl v Hradci upravit smlouvu a přestoupil do Komety Brno

Útočník Rudolf Červený se stal posilou Brna. Kometa získala třicetiletého odchovance Českých Budějovic na přestup z Hradce Králové, se kterým se nedohodl na úpravě podmínek své stávající smlouvy. Opačným směrem putoval těsně před koncem uzávěrky přestupů útočník Jakub Orsava. Do sestavy Brňanů se Červený zařadí, až doléčí zranění, kvůli kterému nehrál od 22. prosince.

"Zranil jsem se před vánočními svátky. Ještě mě to úplně nepouští do hry, ale každým dnem se to lepší. Věřím, že se brzy vrátím. Trénuju s kondičním koučem," uvedl Červený, který se před touto sezonu vrátil na východ Čech po sezoně strávené ve Slovanu Bratislava v KHL a ve švédském celku Brynäs IF.

V této sezoně, před kterou podepsal na východě Čech víceletou smlouvu, si ve 30 zápasech připsal 16 bodů za pět gólů a 11 asistencí.

"Jeho odchod je pro nás nepříjemnou záležitostí. Je však potřeba konstatovat, že přišel do týmu jako rozdílový hráč a byl nadstandardně finančně ohodnocen. Naše očekávání nesplnil, poměr cena/výkon nebyl v rovnováze, a proto se vedení několikrát s Rudou a poté i s jeho agentem sešlo, aby společně našli kompromisní řešení v motivační úpravě platu," uvedl v tiskové zprávě klubu prezident Hradce Miroslav Schön.

"Bohužel Ruda neprojevil sebemenší sebereflexi, a když přišlo Brno s nabídkou na odkup jeho hráčských práv, a to ještě v době, kdy Ruda není zdravotně v pořádku, rozhodli jsme se na nabídku (majitele Komety) Libora Zábranského reflektovat. Sportovní vedení tím přišlo o útočníka, ale dostalo zelenou k tomu, aby si přivedlo kvalitní náhradu ještě do konce přestupního období," dodal Schön.

Červený nechal dohodu o své výměně na klubu. "Nic moc jsem nehledal, nechal jsem to na Hradci, s kým se dohodne. Ozvala se Kometa a pár dalších týmů, vyšlo to na Brno. Jsem rád, že jsem se dostal do tak kvalitního týmu," prohlásil Červený.

V extralize má Červený na kontě celkem 443 zápasů a 177 bodů za 89 branek a 88 asistencí. "Těším se, je to pro mě velká výzva a jsem plný očekávání. Pár kluků znám osobně, ostatní průběžně poznávám. Samozřejmě s většinou se známe z ligy. Celkově je v kabině dobrá parta a atmosféra," řekl Červený.

Doufá, že Kometě pomůže k dobrým výsledkům. "Hlavně se musím dát do pořádku, abych byl v co nejlepší kondici na play-off. Kometa je silný tým, každý rok hraje o nejvyšší příčky a chtěl bych jí k cestě za úspěchem přispět i svým dílem," dodal Červený.

Osmadvacetiletý Orsava opouští Kometu po roce, kdy přišel z Mladé Boleslavi. "Usilovně jsme sháněli náhradu za Rudolfa Červeného a na poslední chvíli se nám podařilo dojednat příchod Jakuba Orsavy. Jde o produktivního útočníka v nejlepším hokejovém věku, který si každý rok udržuje slušnou bodovou bilanci. Doufáme, že nám Kuba svými výkony pomůže v závěru sezony k dobrým výsledkům," uvedl generální manažer Hradce Králové Aleš Kmoníček.

"Jelikož se tak narychlo nepodařilo sehnat žádnou zahraniční posilu, sportovní úsek využil možnosti zkvalitnit útok a zároveň v něm vytvořit větší konkurenci. Věříme, že Jakub bude přínosem a pomůže mužstvu k co nejlepšímu umístění, dodal sportovní manažer Východočechů Jaroslav Bednář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články