Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Červenka vede produktivitu o 15 bodů, střelcům vládne Ton

Praha - Slávistický útočník Roman Červenka vládne osm kol před koncem základní části extraligy produktivitě o 15 bodů před druhým Petrem Leškou ze Zlína. Červenka nasbíral ve 42 zápasech 65 bodů a s 38 asistencemi je i nejlepším nahrávačem soutěže. V souboji o korunu krále střelců vede sparťan Petr Ton s 28 trefami, Červenka má na kontě o jeden gól méně. Druhý v kanadském bodování Leška ve 44 zápasech skóroval třináctkrát a s 37 přihrávkami je rovněž na druhém místě. Třetí místo v produktivitě patří Ladislavu Kohnovi z Třince, jenž si připsal ve 44 duelech 48 bodů za 16 tref a 32 asistencí.

Kanadskému bodování obránců vládne Jan Benda z Plzně, který zaznamenal ve 43 utkáních 30 bodů za tři trefy a 27 nahrávek. Druhý Lukáš Zíb z Třince si připsal o pět bodů méně. 

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech mají s 18 kladnými body útočníci Jiří Burger z Vítkovic a David Květoň z Třince. Nejhorší je se 17 zápornými body obránce Jiří Moravec z Liberce. Nejtrestanějším hráčem zůstává se 153 minutami Roman Vopat z Litvínova.


Mezi brankáři má nejvyšší úspěšnost zákroků 93,02 procenta Jakub Sedláček ze Zlína, druhé místo patří třineckému Tomáši Dubovi (92,92). Nejnižším průměrem 2,18 obdržené branky na zápas se může pochlubit Robert Slipčenko ze Slavie, druhý Sedláček má průměr o setinu horší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články