Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Červenka: Snad našim obráncům vydrží střelecká potence i do dalších zápasů

Paříž – Proti Bělorusku si čeští hokejisté došli pro přesvědčivé vítězství 6:1 a jedním gólem se na výsledku podílel i Roman Červenka. Opora švýcarského Fribourgu si pochvalovala nejen výhru, jež posílí české sebevědomí, ale také ofenzivní hru obránců, kteří se na konečném skóre podíleli hned třemi vstřelenými góly.

Roman Červenka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Byl to jiný soupeř než v pátek Kanada, která nás nepouštěla do přečíslení a nedělala takové chyby. Navíc hrála víc s pukem. I tak je ale dobré pro sebevědomí, že jsme góly dali," řekl Červenka, jenž se na výhře podílel jednou brankou.

Jednatřicetiletý útočník ve 36. minutě zvýšil na 3:1 a zajistil českým hráčům klid do závěrečné části. "Bylo to pár minut před koncem třetiny, takže to na psychiku byl důležitý gól. Šli jsme do kabiny s dvoubrankovým vedením a ve třetí třetině jsme si to pohlídali a přidali další," uvedl.

Opora švýcarského Fribourgu pochválila za efektivitu i obránce. Mezi střelce se zapsali Radko Gudas, Radim Šimek a Michal Kempný. "Určitě je to dobře. Snad jim to vydrží a budou dávat důležité góly. Máme výborné beky, spousta z nich umí vystřelit a dávat góly. Možná skoro všichni," řekl Červenka.

Odchovanec pražské Slavie začal utkání v útoku s Tomášem Plekancem a Davidem Pastrňákem, se kterými hrál i na loňském světovém šampionátu. V průběhu druhé třetiny si ale vyměnil místo s Jakubem Voráčkem a hrál s Janem Kovářem a Lukášem Radilem. "Všichni jsou skvělí hokejisté. Osobně mi je jedno, s kým hraju. Je to na trenérovi," podotkl Červenka.

Paříž si zatím moc neužil. Od středečního večerního příletu trávil čas jen v hotelu nebo v hale. "Zatím nebyl čas na nic jiného než na hokej. Jsme v Paříži, je to hezké město, jenže pořád jsme byli v režimu hotel – hala," řekl Červenka.

V neděli mají reprezentanti první volnější den, odpolední trénink je dobrovolný. "Je trochu prostor k odpočinku, což po těch dvou zápasech určitě přijde vhod," dodal Červenka. Další utkání čeká reprezentaci v pondělí večer s Finskem. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články