Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Červenka sbíral ve Fribourgu více než bod na zápas, přesto bude klub hrát jen o záchranu

Bern - Ačkoli Roman Červenka vynechal prvních šest utkání švýcarské ligy, skončil v kanadském bodování základní části na třetím místě. V dresu Fribourgu vytěžil ve 44 zápasech 51 bodů za 16 branek a 35 asistencí. Mezi nahrávači skončil v lize rovněž třetí. Fribourg si však play-off nezahraje a bude bojovat o udržení v nejvyšší soutěži.

Produktivitu ovládl Američan Mark Arcobello z Bernu, který v 50 duelech nasbíral 55 bodů za 25 branek a 30 přihrávek. Do Bernu přišel bývalý hráč Edmontonu, Nashvillu, Pittsburghu a Arizony loni v létě z Toronta.

Na druhém místě měl stejný bodový zisk jako Červenka jeho spoluhráč z Fribourgu Julien Sprunger, který sehrál všech 50 utkání a s 26 góly vyhrál tabulku střelců. Mezi nahrávači ztrácel Červenka dvě asistence na Švédy Roberta Nilssona z Curychu a Linuse Klasena z Lugana.

Další český útočník Michal Birner, který ve Fribourgu nastupuje v elitním útoku s Červenkou a Sprungerem, skončil na 37. pozici s průměrem také více než jednoho bodu na zápas. Po listopadovém příchodu z Čeljabinsku sehrál 31 utkání a zaznamenal 32 bodů za devět branek a 23 přihrávek. Čtyřicátý skončil s 30 body ze 47 utkání Robert Kousal z Davosu.

Návštěvnosti všech klubů v soutěžích mimo NHL vládl už pošestnácté za sebou Bern, jehož 25 zápasů základní části na domácím ledě navštívilo 409 974 diváků, v průměru 16 399 na utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články