Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Červenka s Birnerem prodloužili ve Fribourgu na další rok

Fribourg (Švýcarsko) – I v příští sezoně budou útočníci Roman Červenka a Michal Birner působit ve Fribourgu, kterému letos pomohli k záchraně ve švýcarské lize. Oba čeští reprezentanti, kteří se v příštích dnech zapojí do přípravy na mistrovství světa v Paříží a Kolíně nad Rýnem, prodloužili kontrakty i na příští sezonu.

Jednatřicetiletý Červenka přišel do Fribourgu před sezonou z extraligového Chomutova, kde strávil rok po odchodu z KHL. V základní části švýcarské ligy se stal s 51 body za 16 branek a 35 asistencí ze 44 zápasů třetím nejproduktivnějším hráčem. V boji o záchranu přispěl k setrvání týmu mezi elitou 14 body za čtyři góly a deset asistencí z deseti utkání.

Mistr světa z Německa z roku 2010 má za sebou angažmá v KHL v Omsku, Lvu Praha i Petrohradu. Představil se také v NHL v dresu Calgary, kde v sezoně 2012/13 nasbíral v 39 zápasech 17 bodů. Slávistický odchovanec startoval v září i na Světovém poháru v Torontu a má rovněž zkušenosti ze dvou olympijských turnajů.

Birner zamířil do Fribourgu na začátku listopadu po předčasném konci angažmá v Čeljabinsku v KHL. Zařadil se do elitní formace s Červenkou a švýcarským kanonýrem Julienem Sprungerem a v 31 utkáních dlouhodobé soutěže si připsal 32 bodů za devět branek a 23 přihrávek. V deseti duelech bojů o záchranu přidal deset bodů za dvě trefy a osm přihrávek.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandač povolal i Kousala, spolu s Birnerem a Červenkou přijedou v neděli

V září Birner rovněž startoval na Světovém poháru a loni debutoval na velké mezinárodní akci na mistrovství světa v Rusku. Jednatřicetiletý odchovanec Slavie má za sebou angažmá v zámořské juniorské OHL i v AHL, po návratu ze zámoří hrál za Pelicans Lahti, TPS Turku, Lva Praha, KalPu Kuopio i Liberec, s kterým loni získal titul.

Fribourg rovněž potvrdil příchod brankáře Reta Berry, který v současné době chytá v NHL za Floridu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články