Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Červenka pomohl k vítěznému obratu Petrohradu, který už je ve čtvrtfinále

Moskva - Český útočník Roman Červenka pomohl gólem a dvěma asistencemi hokejistům Petrohradu ke čtvrtému vítězství nad CSKA Moskva, kterým si jeho tým jako první zajistil postup do čtvrtfinále Gagarinova poháru.

Radující se Petrohrad
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Petrohrad přitom v Moskvě ve čtvrtém osmifinálovém duelu prohrával ještě na začátku 54. minuty 2:4. Pak však snížil hvězdný Ilja Kovalčuk a v předposlední minutě při power play poslal zápas do prodloužení Červenka. Český střelec, jenž asistoval u dvou předchozích gólů, se dorážkou do odkryté branky prosadil potřetí v sérii a s osmi body se dostal do čela tabulky produktivity play-off. Zápas a celou sérii ukončil ve čtvrté minutě nastavení další dorážkou, kterou musel potvrdit videorozhodčí, petrohradský útočník Alexej Ponikarovskij.

V prodloužení vyvrcholil také čtvrtý duel mezi Jaroslavlí a obhájcem titulu Dynamem Moskva. Lokomotiv vyhrál i druhý domácí zápas, tentokrát 3:2 po trefě Mikelise Redlihse z první minuty druhého nastavení, a srovnal stav série na 2:2. Dynamu nebyla nic platná branka Marka Kvapila.

Dokonce až v třetím prodloužení skončil zápas v Nižním Novgorodu, kde ve 114. minutě rozhodl o vítězství 2:1 hostující Ufy Alexandr Stěpanov. Salavat Julajev díky tomu snížil na 1:2.

Nejlepší nahrávač základní části KHL Jan Kovář si připsal v třetím duelu osmifinále dvě asistence, jeho Magnitogorsk však poprvé v sérii s Vladivostokem prohrál. Admiral zvítězil 4:3 v druhém prodloužení a snížil stav série na 1:2 na zápasy. Magnitogorsk ve Vladivostoku třikrát ztrácel a pokaždé dokázal vyrovnat, v prodloužení už ale vzhledem k systému náhlé smrti tuto možnost nedostal. Zápas ukončil v 86. minutě druhým gólem v utkání Ilja Zubov.

Porážku dnes musel skousnout také starší z bratrů Kovářů brankář Jakub, jehož Jekatěrinburg je už v kritické situaci. Avtomobilist podlehl doma Astaně 1:2 a prohrává na zápasy 0:3.

Novosibirsk deklasoval 7:1 Kazaň a ujal se vedení v sérii 2:1. Utkání nedohrál český obránce Sibiru Josef Hrabal, který odstoupil po první třetině kvůli nespecifikovanému zranění.

Výsledky osmifinále play-off KHL:

Východní konference - 3. zápasy: Vladivostok - Magnitogorsk 4:3 v druhém prodl. (za hosty Kovář 0+2), stav série 1:2; Novosibirsk - Kazaň 7:1, stav série 2:1; Jekatěrinburg - Barys Astana 1:2, stav série 0:3; Nižnij Novgorod - Ufa 1:2 v třetím prodloužení, stav série 2:1.

Západní konference - 4. zápasy: CSKA Moskva - Petrohrad 4:5 v prodl. (za hosty Červenka 1+2), konečný stav série 0:4; Jaroslavl - Dynamo Moskva 3:2 v druhém prodl. (za hosty Kvapil 1+0), stav série 2:2; Dinamo Riga - Doněck 1:4 (za hosty Kašpar 0+1), stav série 1:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články