Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Červenka po prohře se Švýcary: Musíme zvednout hlavy, na paniku není čas

Paříž  - Český útočník Roman Červenka po nepovedeném posledním kroku českého mužstva v základní skupině mistrovství světa nabádal ke klidu a rychlému zapomnění. Při prohře 1:3 se Švýcarskem toho svěřenci kouče Josefa Jandače příliš pozitivního nepředvedli a byli si sami dobře vědomi, že se jim utkání nevydařilo. Sám jednatřicetiletý forvard se postaral o snížení na 1:2.

Roman Červenka
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Zápas se nám úplně nepovedl, teď už to ale nevrátíme. Musíme se připravit na čtvrtfinále," řekl Červenka. "Loni jsme na MS se Švýcary taky hráli poslední zápas ve skupině, porazili je a pak prohráli čtvrtfinále. Musíme na porážku co nejrychleji zapomenout a připravit se na čtvrtfinále, které rozhodne, jestli bylo mistrovství úspěšné nebo ne," vysvětlil.

Věří, že porážka - navíc s nepovedeným výkonem - tým a jeho sebevědomí nepoznamená. "Musíme zvednout hlavy, není čas na žádnou paniku. Nesmíme být skleslí, je třeba se zkoncentrovat na čtvrtek," řekl. Podle představ to proti pozorně hrajícím Švýcarům nešlo i kvůli špatnému začátku. Nepovedené první třetiny navíc provázejí národní mužstvo po celou sezonu.

"Vždycky si říkáme, že hlavně musíme dobře začít, a zase se nám to nepovedlo, už ve druhé minutě jsme prohrávali," připomněl Červenka úvodní trefu Vincenta Praplana po 102 vteřinách hry. "Od začátku nám moc nešly nohy, tahali jsme za kratší konec. Šance jsme sice měli, ale proměnit je se nedařilo. I kvůli tomu, že Švýcaři dokázali dost střel zblokovat. Musíme to zlepšit, střely je třeba dostat až do branky, usnadnilo by to práci i nám útočníkům," doplnil Červenka.

Postaral se o jedinou českou trefu, ale šancí měl víc. "Už jsem na to zapomněl. Nemá cenu myslet na to, co bylo. Chyby, které jsme udělali, si ale rozebrat musíme," zdůraznil. S tím, kdo na Čechy vyjde ve čtvrtfinále, si mistr světa z roku 2010 hlavu nelámal. "Je nám to opravdu jedno. Člověk si nevybere. Jak to má být, tak to bude. Jestli chceme udělat nějaký úspěch, musíme porazit kohokoliv," prohlásil Červenka.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články