Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Červenka na šampionát nepojede. Zdravotní komplikace v sezoně si vynutily odpočinek

Startoval na osmi šampionátech, devátý zatím nepřidá. Roman Červenka se omluvil z přípravy reprezentace na nadcházející mistrovství světa na Slovensku. Dohnaly ho k tomu zdravotní problémy, po kterých se chce třiatřicetiletý útočník dát dohromady. Informoval o tom deník Sport.

Roman Červenka
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Mrzí mě to, nároďák pro mě vždycky znamenal nejvíc. Ale teď to nejde. Potřebuju všechno doléčit," uvedl Červenka, který ze zdravotních důvodů odehrál v sezoně za Curych jen 26 zápasů. Nejprve měl problémy s plicní embolií, poté s kyčlí a se zády.

Odchovanec pražské Slavie i kvůli tomu v sezoně ani jednou neoblékl reprezentační dres, v předešlých letech byl přitom pevnou součástí národního týmu. Červenka startoval na osmi světových šampionátech, třikrát se představil na olympijských hrách a startoval i na Světovém poháru v roce 2016.

"Cítím, že se to za poslední roky hrozně nastřádalo. Tentokrát jsem vycítil, že je potřeba se dát pořádně dohromady. Odpočinout si, ale zároveň i potrénovat. Určitě mě mrzí, že se o mistrovství nepoperu, vždycky za reprezentaci hraju rád. Ale teď to opravdu nejde. Možná i kvůli tomu, že jsem v minulých letech měl vždycky po mistrovství kratší léto, mě to tentokrát dohnalo," řekl.

Za národní tým Červenka odehrál 157 zápasů a vstřelil 41 branek. Má tak na kontě nejvíce startů i gólů ze všech aktivních reprezentantů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články