Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Červenka kvůli svalovému zranění na Channel One Cupu dohrál

Praha - Čeští hokejisté se musí ve zbytku Channel One Cupu v Soči obejít bez Romana Červenky. Devětadvacetiletý útočník Petrohradu ve čtvrtečním úvodním utkání v pražské O2 areně se Švédskem (4:6) utrpěl svalové zranění a v závěrečné části odstoupil ze hry.

"Roman s týmem do Soči neletí. Jde na magnetickou rezonanci. Má svalové zranění v oblasti boku. Nikdo další povolán nebyl, protože máme v týmu stále čtrnáct útočníků," řekl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

"Má bolestivě natažený břišní sval a diagnóza bude určena zítra po magnetické rezonanci," prohlásil lékař českého týmu Tomáš Vyskočil. Doba léčení se podle něj zatím nedá odhadnout. "Teď je to velmi bolestivé a až vyšetření ukáže, jakého je to zranění rozsahu. Teď je to ještě předčasné," doplnil Vyskočil.

Červenka nastupoval v prvním útoku s Vladimírem Sobotkou a Jakubem Klepišem. Proti Švédsku si mistr světa z Německa z roku 2010 připsal dva body, když gólem zvýšil na 3:0 a pak asistoval v přesilovce pět na tři u branky Ondřeje Němce na 4:3.

Kvůli zranění na Channel One Cupu nepokoří hranici 100 startů v národním týmu. Na kontě má 98 reprezentačních utkání a jubilea se mohl dočkat v nedělním duelu s Ruskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články