Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Červenka: Čekal jsem, co přijde. A vyšlo to

Soči - O rozhodující branku samostatných nájezdů se postaral Roman Červenka, když ve svém pokusu napodobil před ním zakončujícího Petra Nedvěda - na střelu do levého horního rohu nestačil švédský brankář Henrik Karlsson zareagovat. "Samozřejmě chytal výborně, ale nikdo není nepřekonatelný. Nepřemýšlel jsem, co udělám. Čekal jsem, co přijde. Vyšlo to," řekl po utkání Červenka.

Radost českých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Krecl Aleš

Červenka mohl v deváté minutě ze samostatného úniku otevřít skóre, ale na Karlssona tehdy ještě nevyzrál. "Netrefil jsem to tak dobře jako při nájezdu. Mezera tam byla, on to škrtnul ramenem nebo lapačkou."

Roman Červenka:

"Švédů byl předtím plný led, ale na druhou stranu jsme to přečkali bez gólů, to bylo dobře, a pak jsme se rozjezdili my. Oni nám do té doby nepůjčili puk a my jsme mohli ujet a dát gól. Zápas by se vyvíjel jinak, ale nedá se nic dělat. Musíme být rádi alespoň za dva body."

Po výborném výkonu Jakuba Kováře proti Finsku podržel dnes český tým také Alexander Salák. "Všichni vědí, že máme výborné gólmany. Je na ně spoleh. Škoda, že nám to tam víc nepadá, protože zápasy můžeme vyhrávat s větším klidem," uvedl Červenka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Švédsko

"Sešla se tu super parta lidí, všichni se známe hodně dlouho. Všichni si vyhovíme, navíc nám fantasticky chytají gólmani. Sice jsme dali ve dvou zápasech ze hry jen tři góly, ale důležitá jsou vítězství," pochvaloval si obránce Ondřej Němec.

Ten ideální přihrávkou vyslal v 52. minutě do úniku Roberta Kousala, který načal obrat. "Robert měl vlastně jednu šanci a hned ji využil, což je super. Moc mu ten gól přeju," uvedl zadák Lva Praha. Těšilo jej také, jak si formace Kousala s Tomášem Noskem a Janem Buchtelem na turnaji počíná.

Ondřej Němec:

"Když vidím tu mladou lajnu, tak nepochybuji, že je to budoucnost nároďáku. Oni se rvou, jdou do brány. Tomáš Nosek i Robert Kousal táhnou Pardubice, nyní si to přenesli i do reprezentace."

Českému týmu teď stačí jediný bod na triumf v turnaji. "Čekám plné tribuny a skvělý zápas. Tyhle souboje mají vždycky velký náboj, hrajeme o vítězství a chceme potvrdit dobrou pohodu," dodal Němec.

Salák: Musíme si pohlídat hlavně Kovalčuka

Tím, kdo hráče z ruského výběru zná velmi dobře, je Alexander Salák - přečteného má i Ilju Kovalčuka, se kterým se potkává na klubových trénincích v Petrohradu. "S Iljou to moc dobré není, on je výborný hráč. Stačí mu minimum prostoru. Musíme si ho precizně pohlídat," řekl. "Ony ty zápasy jsou všechny pikantní. Ale je určitě dobře, že se můžeme poprat o prvenství. Odvedli jsme zatím solidní práci v obou zápasech," pochvaloval si Salák.

Ze hry proti Švédům Salák inkasoval jen jednou po přesné ráně Mikaela Johanssona mezi betony. V nájezdech poté na něj vyzrál jen jeden ze tří švédských exekutorů, ale Linus Klasen ve druhé sérii předvedl lahůdku pro diváky. Místo zakončení do forhendu udělal otočku, puk si při ní prostrčil mezi nohama a zasunul jej u levé tyče bekhendem. "Musel jsem se podívat (na kostku nad ledem), bylo to strašně hezké. Říkal jsem si, že už nemá kam jít. Věřil jsem, že mu puk dokážu vypíchnout, on si to ale hodil pod nohama a já zůstal úplně zamrzlý," řekl brankář českého týmu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články