Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čerstvý sedmdesátník Farda nejraději vzpomíná na zlaté MS 1972

Brno - Má šest medailí z mistrovství světa, včetně domácího zlata z roku 1972 i bronz z olympijských her v Sapporu. V dresu Brna získal domácí titul, hrál tři roky v zámoří a je také členem Síně slávy českého hokeje. Někdejší skvělý útočník a později úspěšný trenér Richard Farda je i v sedmdesáti letech stále v dobré kondici.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejista Richard Farda se dožívá sedmdesáti let

Kdyby mohl, z celé kariéry by se Farda nejraději vrátil do roku 1972, kdy se stal v Praze mistrem světa. "Byl to vrchol mé hokejové kariéry, kdy jsem byl v nejlepší formě a navíc to bylo v Praze, takže to byl úžasný zážitek," vzpomíná Farda.

K narozeninám si přeje samozřejmě hlavně zdraví, byť sám stále denně hraje tenis a hokej válí za starou gardu. "Před zápasem se vždycky cítím na třicet, ale po něm se ani nemusím dívat do občanky a tělo mi řekne, kolik mi je," konstatuje s úsměvem.

Zatímco jako hráč byl srdcem Brňák, dnes fandí i pražské Slavii, kterou jako trenér dotáhl do extraligy. Na střídačku by se už ale vrátit nechtěl. "Já jsem se vždycky klepal jako osika, takže teď mám klid a rád se na nějaký pěkný hokej podívám," uzavírá Farda.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články