Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čerešňák: Nahradit Jeřábka je pro mě velká výzva

Plzeň - Nahradit Jakuba Jeřábka, tak zní úkol, který plzeňský klub svěřil slovenskému bekovi Peteru Čerešňákovi. Nejsou to malá očekávání. Třiadvacetiletý hráč ale věří, že má vše potřebné k tomu, aby úkol zvládl.

Sport
zdroj: ČT4

"Nebude to určitě nic jednoduchého, protože Jeřábek hrál celou sezonu výborně a dobře se předvedl také v české reprezentaci na mistrovství světa. Je to pro mě ale velká výzva," řekl Čerešňák, jenž poslední dva ročníky odehrál v barvách Vítkovic. "Ve Vítkovicích jsme se trochu trápili, rozhodl jsem se tedy pro změnu. Snad to bude dobrý krok," uvedl třiadvacetiletý hráč. 

Nějaké informace o klubu měl od dalších slovenských hráčů. "Byl jsem v kontaktu s Mirem Preisingerem a Braňou Kubkou. Znal jsem totiž jenom je, ostatní hráče jsem znal jen od vidění z extraligy. Ale to nebyl žádný problém - už jsem se se všemi seznámil a cítím se v kabině dobře," pochvaluje si.

Nyní se už těší na led. "Chuť do hokeje je velká, byli jsme dlouho bez ledu, takže se na něj všichni těšíme. Na suchu jsme trénovali hodně tvrdě, takže jsme dobře připravení," řekl Čerešňák před blížícími se přípravnými utkáními. "Stále je to jen příprava na sezonu a budeme asi zkoušet nějaké nové věci. Je tu dost nových hráčů jako já a herní systém pro nás bude nový, takže si na něj musíme hlavně zvyknout a dobře se připravit na novou sezonu," prohlásil Čerešňák.

Plzeňský tým čekají také čtyři utkání v Lize mistrů, s níž už má slovenský reprezentant bohaté zkušenosti. "Hrál jsem ji poslední dva roky s Vítkovicemi, takže to pro mě nebude nové. Hodně jsme tenkrát cestovali, ale i tak je to pro hráče pozitivní změna v té přípravě, když se setkáte s týmy z jiných zemí a můžete s nimi změřit síly," řekl Čerešňák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články