Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Čeká nás testování a zase testování, říká Nedvěd. Pomoc z NHL bude omezená

Přípravy nabírají otáčky, světový šampionát se přibližuje a výběr hráčů pokračuje. Pro Petra Nedvěda jde o náročné období, které je navíc ztížené koronavirovými opatřeními. Kvůli obtížnosti cestování je s hráči především v telefonickém kontaktu. Řeší mimo jiné situaci krajánků v NHL, jejichž účast na šampionátu zřejmě bude omezená.

Být generálním manažerem národního týmu v době výrazně omezené mobility není nic lehkého. Petr Nedvěd se o tom přesvědčuje každý den. Spolu s trenérem Filipem Pešánem dávají dohromady mužstvo, které se v druhé polovině května představí na světovém šampionátu v Rize. Bude to mistrovství, jaké historie dosud nepamatuje.

"Odlétáme do Rigy 15. května, tři dny budeme muset být v karanténě na hotelu, pak bude týmová karanténa... bude to pořád testování a testování, a to až do konce mistrovství světa," líčí Nedvěd v rozhovoru pro ČT sport. Tým čeká dlouhodobá bublina, do níž bude uzavřen. Komplikace čekají také hráče z NHL.

"Nejen pro hráče z NHL, ale i z Evropy to bude výjimečné MS. Nikdo nechce být tři týdny v bublině, ale bohužel to je svět, ve kterém teď žijeme. Musíme ho respektovat, i když se nám to nelíbí," poznamenává generální manažer národního výběru. Navzdory složitosti cestování však podle Nedvěda hráči ze zámoří vesměs vyjadřují chuť reprezentovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Petr Nedvěd o reprezentačních přípravách a zvláštnosti MS

Platí to i o největších českých hvězdách. "Bavil jsem se s Pastrňákem, Voráčkem a dalšími, námluvy budou pokračovat. Kluci reprezentovat chtějí, což vypovídá o jejich charakteru a naši práci to dělá snažší," oceňuje Nedvěd.

Otázkou ale je, s kolika hokejisty nakonec reálně bude tým mít možnost počítat. "Realita je, že po prvním kole asi nebudeme moct brát žádné hráče. Sáhnout budeme moct jen na ty, kteří nepostoupí do play-off. A ani si nemyslím, že NHL skončí podle plánu," věští.

Sám sleduje hokejové zápasy z domova. "Není možnost cestovat, pro letošní sezonu jsme to odpískali. Přitom původní myšlenka byla na inspekční cestu v zámoří, ale to bohužel nešlo. S hráči jsme ale v neustálém spojení," vysvětluje Nedvěd. "Komunikujeme po telefonu, i to je cesta. Vždy je ale příjemnější mluvit s hráči osobně," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články