Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čech: Nájezdy v repertoáru moc nemám

Třinec - Zlínský hokejový útočník Filip Čech k vyhlášeným exekutorům trestných střílení nepatří, přesto byl v penaltovém rozstřelu třetího čtvrtfinále s Třincem jediným úspěšným střelcem z pěti. Díky jeho přesnému švihu pod horní tyčku se vítěz základní části extraligy dočkal ve Werk Aréně výhry 4:3.

Zlín slaví výhru
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Já nájezdy moc v repertoáru nemám. Udělal jsem teda většinou to, co dělám, když jedu sám na gólmana, a vyšlo to," usmíval se Čech v rozhovoru s novináři. Dvaatřicetiletý útočník se v play-off dočkal vůbec svých prvních dvou gólů. V osmi předešlých zápasech proti Vítkovicím a Třinci měl jenom jednu asistenci, dnes však střelecky obživl a přičinil se o vítězství Zlína.

"Sám osobně jsem byl zklamaný, když naše lajna dostala čtyři minuty před koncem normálního času vyrovnávací gól. Navíc už druhý v zápase. Předtím jsem se cítil psychicky líp, ale v prodloužení už to bylo dobré a cítil jsem, že to půjde. Když mi trenér dal důvěru na nájezd, jsem rád, že jsem mu to vrátil," řekl Čech, který si dnes celkový počet gólů v sezoně zaokrouhlil na deset.

Zlínští omotali chapadla třinecké ofenzivy výtečnou obranou ve středním pásmu, jenže závěr řádné hrací doby nezvládli.

Filip Čech:

"Ty závěry nám venku nějak moc nevychází, i ve čtvrtfinále ve Vítkovicích nám to dvakrát nevyšlo. Zase jsme dostali dva góly a musíme si na to dát větší pozor. Ale střední pásmo se nám dneska dařilo bránit."

Zlínským hokejistům v plnění taktických záměrů napomáhala i specifika třineckého kluziště - vyšší plexiskla a menší rozměry hřiště, na kterém se nedostávali do tolika potíží jako v sérii proti Vítkovicím.

"Tady je míň prostoru a líp se nám tady dojíždějí puky než ve Vítkovicích. Minule jsme doma navíc měli problémy s tím, že jsme se špatně dostávali z obranného pásma a říkali jsme si, že by jsme tady měli využít vysoké plexisklo. Snažili jsme se to praktikovat, ale párkrát nám to nevyšlo a jednou se nám to i vymstilo, že jsme z toho dostali gól, když jsme to nevyhodili," řekl Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Nájezdy 3. SF Třinec - Zlín

Zlín si v Třinci už dnes splnil cíl a minimálně jednu výhru venku vybojuje. "Je to super, že jsme to zvládli, ale v neděli na to budeme chtít navázat a znovu se snažit o podobný výkon. Důležité je, že jsme dneska dokázali ubránit i třinecké přesilovky, kterých nebylo málo. Ale nedostali jsme v nich gól, a to taky přispělo k úspěchu," dodal Čech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články