Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Častá vyloučení? Je to malinko přísnější, musím si zvyknout, uvedl Jaškin

Byl hlavní postavou zápasu. Vedle tří vyloučení, která česká reprezentace ubránila, se Dmitrij Jaškin podílel na první přesilovkové trefě Filipa Zadiny a ve třetí části pak sám v početní výhodě rozhodl těsný duel s Finskem. Výraznou měrou tak přispěl k vítězství nad Suomi 3:1. Přímý přenos utkání Česko – Švédsko sledujte v sobotu na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 14:00.

Dmitrij Jaškin
zdroj: ČTK/Vostárek Josef

"Až na vyloučení to (z mé strany) bylo celkem dobré, ale ještě že jsem dal gól, jinak by to byla ostuda," pousmál se Jaškin po zápase.

"Musím si na to zvyknout, je to malinko přísnější. Je to hodně o bruslení, příště to musí být lepší," řekl ke svým vyloučením, která podle něj pramenila i z dobrého pohybu soupeře. "Musím se z toho poučit, podívat se na video. Více bruslit a hrát lépe pozičně," uvedl útočník St. Louis.

Jaškin již před zápasem přiznal, že bude potřebovat čas, aby si zvykl na široké evropské kluziště. "Bylo to těžké. Timing je úplně jiný, ale na to si musíme zvyknout. Myslím, že je dobře, že jsem přijel takhle brzy a budu mít čas ještě 14 dní," řekl směrem k mistrovství světa.

Rodák z Omsku byl na ledě u obou přesilovkových gólů českého týmu. V prvním případě finský obránce Juuso Riikola v souboji s ním tečoval střelu Filipa Zadiny do vlastní branky, ve druhém Jaškin zakončoval již sám.

"Za těch pár dní, co jsme měli, jsme se to snažili natrénovat. Filip Chytil i Filip Zadina jsou výborní hráči a je radost s nimi na přesilovce hrát. Je to dobré. Asi to bude rozhodovat zápasy, tak na tom musíme pracovat," ocenil spolupráci s novými spoluhráči.

Osmnáctiletí Chytil i Zadina hrají za seniorskou reprezentaci poprvé a patří k nastupující generaci. Zadinu letos teprve čeká draft NHL. "I pro ně je to těžké. Je to úplně jiný hokej, jsou zvyklí hrát útočný hokej, kde se nemusí tolik bruslit a je tam méně místa na kličky. Oni to v malých prostorech umí. Tady si to musí každý vypracovat a stojí to hodně sil. Myslím si ale, že to bylo dobré. V příštím zápase to ale musí být lepší," řekl Jaškin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články