Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Carolina porazila Rangers a vyhrála počtvrté v řadě

Raleigh - Hokejisté Caroliny si v zámořské NHL připsali čtvrtou výhru v řadě, když v pondělním utkání porazili konkurenta v boji o postup do play off New York Rangers 3:0 a v tabulce Východní konference poskočili z deváté na šestou příčku.

Hvězdou zápasu se stal brankář Cam Ward, který zneškodnil všech 28 střel a popáté v sezoně vychytal čisté konto. Úvodní gól zápasu vstřelil v 30. minutě Joe Corvo, v úvodu třetí třetiny zvýšil na 2:0 Rod Brind'Amour a pojistku přidal v poslední minutě trefou do prázdné branky při power-play Rangers Tuomu Ruutu.

Ottawa bodovala potřetí za sebou

"Tenhle zápas jakoby už byl součástí play off. Když se podíváme na tabulku, všichni víme, co bylo ve hře," konstatoval brankář Ward, jehož tým vyhrál osm z posledních deseti utkání a v tabulce svého soupeře o bod přeskočil. Rangers naopak po třech zápasech prohráli a připsali si teprve druhý zápas bez bodového zisku od příchodu nového trenéra Johna Tortorelly.

Třetí vítězství za sebou vybojovali hokejisté Ottawy, kteří v derby kanadských týmů porazili Toronto 2:1. Senátoři rozhodli zápas dvěma góly v závěru druhé třetiny, kdy se během čtyř minut trefili Daniel Alfredsson a Dany Heatley.

Brankář Joseph rekordmanem

Zajímavého milníku dosáhl brankář Maple Leafs Curtis Joseph - jako šestý gólman v historii NHL inkasoval 2500 gólů. "Každý rekordní zápis je dobrý," žertoval Joseph. "Ale věřte mi, hokej není baseball, takové statistiky nic moc neříkají. Snad jen to, že toho mám už hodně odchytáno," dodal jednačtyřicetiletý Joseph. Před ním stejné mety docílili Gilles Meloche, Grant Fuhr, John Vanbiesbrouck, Tony Esposito a Patrick Roy. 
 
Teprve třetí porážku z posledních patnácti zápasů utrpěli Vancouver Canucks, kteří podlehli 2:3 na ledě Los Angeles. Hlavní zásluhu na výhře Králů měl Jarret Stoll, který dvakrát skóroval v přesilové hře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články