Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Carolina i nadále počítá s Kaberlem, do Omsku prý nepůjde

Raleigh (USA) - Hokejový obránce František Kaberle by měl nadále oblékat dres Caroliny v zámořské NHL, kde má ještě rok platnou smlouvu. O pětinásobného světového šampiona se sice zajímá ruský Omsk, ale generální manažer Hurricanes Jim Rutherford s českým zadákem dál počítá. "Je to kvalitní hráč. Pokud bude mít dobrý tréninkový kemp, bude v sestavě," řekl Rutherford na adresu Kaberleho, který vynechal 15 z posledních 18 zápasů Caroliny v základní části a v play off zasáhl jen do sedmi utkání, v rozhovoru pro deník The News and Observer.

Kaberle by podle jeho slov měl v základní sestavě zaujmout místo po Dennisi Seidenbergovi, kterému skončil kontrakt a německý bek nemá zájem uzavřít s klubem nový. O odchodu kladenského odchovance se totiž spekulovalo s ohledem na fakt, že se Kaberle v závěru sezony často nevešel do sestavy a duely sledoval jen z tribuny.

Podle Rutherforda pětatřicetiletý bek v pohovoru po sezoně potvrdil, že chce dodržet smlouvu s Carolinou, která mu i v příštím roce zajišťuje příjem 2,2 milionu dolarů. Podle hráče samého to však bylo trochu jinak. "Na výstupním pohovoru jsme se shodli, že pro nikoho není dobré, abych seděl na střídačce a nehrál," řekl Kaberle.

Jasno o tom, jestli bude opravdu v Carolině pokračovat, by mělo být v nejbližší době. "Rozhodnout by se mělo kolem draftu," uvedl Kaberle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články