Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Čajánek: Těžko hledat něco pozitivního

Třinec - Jasná prohra, ani jeden vstřelený gól, bídná herní disciplína - zlínský hokejový útočník Petr Čajánek se po prvním semifinálovém utkání v Třinci marně pokoušel nalézt nějaká pozitiva. Reprízu loňského semifinále začali podstatně lépe Oceláři, kteří první zápas na domácím ledě vyhráli 4:0.

"Dneska bylo těžké na tom zápase najít něco dobrého. Byli jsme pod tlakem a ve všem jsme byli horší. Třinec líp kombinoval, více se tlačil do koncovky, byla to jeho zasloužená výhra. Máme co zlepšovat," řekl po utkání osmatřicetiletý zlínský kapitán. Všechno zlé se na moravský celek sesypalo v prostřední části hry. Čtyři góly v rozmezí patnácti minut udělaly ze zápasu hotovou věc.

"Tu první třetinu jsme ještě nějak ustáli 0:0. Ale ve druhé třetině nás přehráli a napadalo jim to tam. Sice něco v přesilovkách, ale ten obraz hry byl takový," řekl Čajánek. Neúspěch zlínský veterán nesváděl na třinecké přesilovky. Naopak uznal, že si je soupeř vysloužil výborným bruslením. "Líp bruslili a kontrolovali puk, hráli dobře. Z naší strany to bylo opravdu špatné. Malá aktivita, vyloučení, špatně odehraná oslabení, malá statečnost dopředu. Těžko hledat něco pozitivního, musíme se z toho poučit do dalšího utkání," řekl.

Ve druhém zápase se prý Zlín musí odpíchnout od disciplinovanější hry. Jen tak podle Čajánka může rozvinout svůj způsob hry. "Měli jsme strašně moc oslabení, tím jsme se nedostali k plynulejší hře. Třinec je strašně silné ofenzivní mužstvo, když jim nabídneme šanci skórovat, využije to," řekl Čajánek.

Přestože od druhé části měl Třinec výrazně navrch, Čajánek si nemyslí, že by to odpovídalo reálné síle obou týmů. "Dostali jsme, tuším, tři góly v jejich přesilovkách a to rozhodlo. Mužstvo, které je nahoře, parádně kontroluje hru. Třinci to vyhovuje, když může hrát takhle otevřenou partii a nemusí se starat tak moc dozadu. Byli lepší, ale bylo to dáno i vývojem utkání," řekl Čajánek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články