Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Čajánek: Body jsou super, ale zatím nic neřeší. Pořád jsme poslední

Zlín - Hokejisté Zlína se po pětizápasové přestávce dočkali plného bodového zisku, kapitán Petr Čajánek ale důvod k velkým oslavám nevidí. Úřadující mistr je i nadále poslední a na pozice zajišťující postup do play-off stále výrazně ztrácí, aktuálně devět bodů.

Petr Čajánek v utkání s Vítkovicemi
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Hrála dvě mužstva z úplného dna tabulky. Pro nás jsou to super body, ale zatím nic neřeší," řekl Čajánek po souboji s Vítkovicemi, které jsou předposlední. "Jsme daleko vzadu (v tabulce). Tohle vítězství nás nemůže ovlivnit, že si začneme myslet, že je všechno v pořádku. Určitě není," podotkl devětatřicetiletý útočník.

Zlín o výhře rozhodl ve 36. minutě, kdy v rozmezí 39 sekund třikrát skóroval. "Ty tři rychlé góly samozřejmě rozhodly zápas. Měli jsme tam tři střely a byly z toho tři góly," řekl Čajánek, který svojí trefou zlomovou pasáž začal.

Gól ale musel potvrdit až videorozhodčí. A i po zápase byli vítkovičtí hráči přesvědčeni, že neměl platit. "Ondráček střílel na bránu a ten puk se odtamtud odrazil. Já jsem ho ještě posouval do gólmana a pak byl najednou prázdný, tak jsem ho dorazil," uvedl Čajánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Vítkovice

Nebyl si ale jistý, že gól bude platit. "Prostě si (vítkovičtí hráči) stěžovali a šlo se k videu. Ale nakonec to naštěstí dopadlo dobře pro nás. Z mé strany byl puk hratelný, tak jsem ho doklepl," dodal trojnásobný mistr světa.

Extraliga bude mít nyní reprezentační přestávku, kterou Čajánek vítá. "Zápasů bylo v poslední době hodně a můžeme si pročistit hlavu. Jestli ale nezačneme hrát jinak, tam nám nepomohou ani přestávky," podotkl Čajánek. "Pořád jsme poslední a ta ztráta je veliká. Musíme ty body získávat rychlejším tempem než doposud," řekl kapitán Zlína.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články