Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Bývalý hokejový brankář Svoboda spáchal sebevraždu. Bylo mu 41 let

Hokejová tragédie. Bývalý brankář a trenér gólmanů v klubu Dynamo Pardubice Adam Svoboda spáchal sebevraždu. Ve věku 41 let se údajně oběsil. Mistr světa z roku 2005 v lednu zavinil autonehodu pod vlivem alkoholu.

"Dnes před 13. hodinou jsme přijali oznámení o úmrtí jednačtyřicetiletého muže na Pardubicku. Podle ohledání na místě činu s největší pravděpodobností neměla na jeho smrti účast další osoba," řekla mluvčí krajské policie Markéta Janovská.

Svoboda v lednu přejel na silnici mezi Přeloučí a Valy se svým volvem do protisměru a srazil se s felicií. Řidiči obou vozidel utrpěli lehčí zranění a byli převezeni do nemocnice. Vítězi extraligy se Slavií a Plzní poté policisté naměřili 1,8 promile alkoholu.

Je nám líto, video expirovalo.
Bývalý gólman Svoboda si sáhl na život

Svoboda se stal trenérem brankářů Pardubic před touto sezonou. V české reprezentaci odchytal 32 zápasů a vedle zlata z Vídně má i stříbro z roku 2006 z Rigy.

Odchovanec Komety Brno chytal v extralize za Spartu, Pardubice, Slavii, Plzeň a Hradec Králové. V extralize získal tituly v roce 2008 se Slavií a o pět let později s Plzní.

Působil také v Norimberku, Togliatti, Timře a v Omsku. Kariéru ukončil po sezoně 2016/17, kterou strávil v kazašském Bejbarysu Atyrau.

Smutná zpráva zastihla hokejové reprezentanty na cestě na Slovensko

Reprezentační trenér Miloš Říha: "Je to obrovská tragédie. Kluk, který toho hokeji hodně obětoval a byl také v reprezentaci. Adam byl pohodový člověk a já si vůbec nedovedu představit, co ho k tomu vedlo."

Kapitán národního týmu na MS Jakub Voráček: "Je tady pár kluků z Pardubic, takže se to k nám dostalo. Miloš tam trénoval. Je to strašný. Bohužel se to ve sportu stává víc a víc. Musí se s tím něco dělat. Ale nevím, co... Kdo nezná toho člověka, nedokáže si vůbec představit, v jakém byl asi rozpoložení. Nevím, co se stalo a co k tomu mám víc říct. Je to strašný."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články