Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Bývalý gólman Slavie Slipčenko se vrátil do Česka s reprezentací Kajmanských ostrovů

Pardubice - O postup do elitní skupiny mistrovství světa v hokejbalu usiluje v Pardubicích i řada exotických zemí. Reprezentace Kajmanských ostrovů má ale proti ostatním nečekaný trumf, její branku totiž hájí bývalý hokejový brankář Robert Slipčenko.

Je nám líto, video expirovalo.
Za Kajmanské ostrovy chytá na hokejbalovém MS český brankář

Nejúspěšnější část hokejové kariéry prožil Slipčenko v pražské Slavii, za kterou během tří sezon odchytal 44 extraligových utkání. Po sérii zranění ale musel před dvěma lety ukončit kariéru a začal podnikat na Kajmanských ostrovech.

"Jednou jsem se šel podívat do města na stadion a zrovna se tam hrál hokejbal, tak jsem se přišel zeptat, jestli si můžu zahrát. Tak to všechno začalo," vzpomíná majitel kavárny a půjčovny motorek.

Jednatřicetiletý gólman letos získal ve čtyřclenné kajmanské lize se svým klubem titul. K reprezentaci karibského souostroví mu stačilo pracovní povolení a status rezidenta, jinak zůstává českým občanem.

Reprezentanti Kajmanských ostrovů nepřijeli do Česka jen na výlet, jejich cílem je premiérový postup do elitní skupiny MS. Slipčenko si kvůli tomu vypůjčil speciálně pro šampionát ve Slavii lepší výstroj.

"Spoluhráči to berou prestižně. Myslel jsem, že to bude spíš sranda, zajdeme tady na pivo a do města, zajedeme si do Prahy. Ale oni, že ne, že to všechno až po turnaji," uzavírá Slipčenko.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články