Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bylo to těžké, ale vrátili jsme se do série, řekl strůjce libereckého obratu Řepík

Liberec – Nejprve jeho bomba znamenající vyrovnání div neprotrhla lapačku Tomáš Pöpperleho. Poté po jeho pasu trefil výhru Liberce Branko Radivojevič. Michal Řepík se stal jednou z klíčových vyrovnání finálové série a po utkání si pochvaloval, že Bílí Tygři dokázali urvat doma alespoň jedno vítězství. Zároveň však přiznal, že se znovu potvrdilo, že série bude náročná a rozhodnou ji ty nejmenší detaily.

Slavící liberecký Michal Řepík
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec do druhého střetnutí finále vstoupil výborně a ujal se vedení. Sparta však Bílé Tygry zaskočila následným obratem na 2:1 po dvou tečích a Severočechy z útlumu nastartovala právě až trefa sedmadvacetiletého sparťanského odchovance.

"Bylo to těžké. Nedostávali jsme se moc potom do šancí. Ne že bychom měli nějaké úplné problémy, ale nemohli jsme se dostat do toho našeho hokeje. Pak nám pomohl ten gól, nakoplo nás to a diváky v hale taky. Pak rozhodla ta přesilovka," řekl Řepík.

Po marném dobývání sparťanské obrany vyslal Řepíka z vlastní obranné třetiny bek Tomáš Mojžíš a liberecký kanonýr z pravého kruhu prostřelil Tomáše Pöpperleho. "Věděl jsem, že se tam ke mně přibližuje bek, a snažil jsem se co nejrychleji vystřelit. Mířil jsem někam na lapačku a super, že mu to tam někde propadlo," popisoval Řepík, který vstřelil jediný gól Liberce i při čtvrteční porážce 1:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Sparta

V závěru druhé třetiny vytěžil suverén základní části rozhodující branku z dlouhé přesilovky. Bílí Tygři hráli nejdříve 54 vteřin ve čtyřech proti třem, posléze 66 sekund v pěti proti třem a pak už se proti unavené sparťanské bránící čtveřici prosadili v dlouhé výhodě, která vyplynula z vyloučení Lukáše Klimka na pět minut a do konce utkání.

"Oni nestačili vystřídat, jejich beci tam zůstali celou přesilovku, protože my jsme si to tam dobře dávali. Branko tam pak krásně vystřelil a byl z toho důležitý gól," navázal Řepík. Oddechl si, že je série na čtyři vítězné zápasy srovnaná na 1:1. "Pro nás to bylo hodně důležitý. Chtěli jsme se vrátit do té série, což se nám podařilo."

Stav 0:2 na zápasy by podle něj nebyl kritický, ale hodně nepříjemný. "Otočit by se to dalo, ale oni by jeli domů a byli by na koni. Když jsme to vyrovnali, tak bude doma pod tlakem Sparta. To ona se totiž bude muset tlačit do útoku. Každý zápas je bitva. Nic jiného od toho na Spartě nečekám. Bude to těžký, sešly se dva dobrý týmy, dvě dobré taktiky a bude to tak vypadat až do konce," uvedl Řepík.

Liberec zabral ve vzájemných zápasech se Spartou po čtyřech prohrách a podle Řepíka bylo jasné už před finále, že se nedá čekat suverénní jízda jako ve čtvrtfinále proti Chomutovu a v semifinále proti Mladé Boleslavi. Obě série Severočeši ovládli 4:0 na zápasy. "Věděli jsme, že to bude boj," řekl.

"V prvním zápase se možná projevilo, že jsme dlouho nehráli. Také je to finále a byli jsme malinko nervózní. Těžko říct. Ale tentokrát, i když tam byla zase pasáž, kdy oni byli o malinko lepší, tak jsme byli schopní se do toho vrátit. Víme, že máme stejně silný tým jako oni a budou rozhodovat chybičky a přesilovky. Ty jsme proměnili my," dodal Řepík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články