Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bylo to příjemné, hlásil Hlaváč po vítězném návratu do sparťanského dresu

Hradec Králové - Po čtyřech letech se Jan Hlaváč vrátil do dresu, v němž se proslavil. Sedmatřicetiletý dvojnásobný mistr světa se v neděli nečekaně objevil v sestavě Sparty v zápase na ledě Hradce Králové. Klub z Holešovic jej využil jako hosta z prvoligového Kladna, kde momentálně působí.

Jan Hlaváč (vlevo) v utkání Hradec Králové - Sparta
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Jsem rád, že tady byl. Že jsme si spolu zahráli aspoň těch pár střídání," řekl Hlaváčův dávný spoluhráč Jaroslav Hlinka. Spolu dříve váleli ve Spartě, v národním mužstvu i při angažmá ve Švédsku. A v Hradci si první třetinu užili společně v prvním útoku.

"Bylo to moc příjemné," vyznal se Hlaváč. "Od druhé třetiny se to proházelo, takže sestava byla jiná. Pro trenéry je složité zasahovat do něčeho, co funguje," vysvětlil, proč v dalším průběhu duelu změnil spoluhráče.

Do Sparty se dostal i díky absenci kapitána Tomáše Rolinka. "Čekají mě sice tři zápasy ve třech dnech, ale to nevadí," řekl Hlaváč, který za Rytíře hrál v sobotu doma proti Prostějovu a v pondělí se představí na ledě Chomutova. Poté se ale vrací do USA, kde žije. "Už mám letenky," prozradil.

Přesto i dál existuje možnost, že osmatřicetiletý veterán po Novém roce přiletí zpět. "Věřím, že se k nám vrátí v lednu a pomůže nám na konci sezony," přál si Hlinka. "Doufejme, že se budu moct vrátit. Ale nevím kam," dodal s úsměvem Hlaváč.

Je nám líto, video expirovalo.
Hlaváč o krátkém návratu do Sparty
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články