Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Bylo by lepší prohrát 1:5, konstatuje zklamaný Hlinka

Linköping - Až v samotném závěru přišli hokejisté Sparty o možnost postoupit do čtvrtfinále Ligy mistrů. Pražané se na ledě Linköpingu již chystali na prodloužení, když dvě sekundy před koncem normální hrací doby Jacob Micflikier vyrovnal na 2:2 a do další fáze obnovené soutěže poslal domácí tým. O to větší zklamání bylo na straně Sparty.

Ilustrační foto

"Co k tomu říct, k prodloužení chyběly poslední dvě vteřiny. To se asi moc komentovat nedá...," uvedl útočník Jaroslav Hlinka. "Hlavou se mi honilo, že tohle snad ani není možné, vypadnout kvůli gólu skoro v poslední vteřině. Asi by bylo lepší prohrát 1:5," připustil osmatřicetiletý centr, který již ve 2. minutě otevřel skóre utkání.

Hodně naštvaný byl po zápase i trenér Josef Jandač, který poukázal na skutečnost, že stejně jako v nedávném extraligovém derby se Slavií Sparta inkasovala v poslední minutě a opět byla na ledě elitní formace Lukáše Pecha s kapitánem Tomášem Rolinkem a Petrem Kumstátem. "Budeme to muset s nimi nějak řešit, jsou to ti nejzkušenější a měli by tuhle situaci zvládnout," podotkl Jandač.

Vyřazení Spartu mrzelo i proto, že se švédským týmem odehrála vyrovnanou partii a v duelu měla řadu šancí. "Bylo to vyloženě o tom nepovedeném konci zápasu. My jsme šedesát minut hráli dobře. Měli jsme šance, oni asi taky, ale byli jsme podle mě o ten gól lepší. Mělo to jít do prodloužení, kde bychom si to rozdali o postup. Tohle jsou zkraty, které by se nám stávat neměly," uznal Hlinka.

Pražané bezprostředně po brance Micflikiera krátce doufali, že přišla až po skončení normální hrací doby, rychle ale pochopili, že kanadský útočník skóroval včas. "Byl jsem jak v Jiříkově vidění. Ještě jsem se díval na čas, jestli to nebylo po konci třetiny, ale hned jsem viděl, že ne. V tu chvíli to byla bezmoc a frustrace...," vyjádřil sel Jandač. 

Vedení Sparty už od letní přípravy označilo Ligu mistrů za důležitou součást sezony a i hráči chtěli v evropské konkurenci uspět. Nakonec splnili jen základní cíl v podobě postupu ze skupiny. "Ostudu jsme neudělali, ale díru do světa taky ne. Myslím, že jsme v Lize mistrů hráli poměrně slušně, bohužel tímhle jsme ten dojem trošku zkazili. Měli jsme jít dál...," dodal zklamaný Hlinka.

Zdroj
ČTK, hcsparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články