Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Byla tam touha po vítězství, ale prostě nám nebylo přáno, litoval Pech

Liberec - Hokejisté Sparty poprvé ve finálové sérii prohrávají. Po nezdaru v Liberci budou muset v neděli v domácím prostředí odvracet mečbol Bílých Tygrů. Útočník Lukáš Pech věří, že to Pražané zvládnou a v úterý se do Liberce vrátí. Litoval, že Sparta v pátém finále nedokázala odskočit na dvoubrankový náskok, navíc inkasovala ve vlastní přesilovce a dvě možné početní výhody zkrátila svými fauly.

Liberec - Sparta
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Myslím, že jsme hráli dobře. Měli jsme tam nějaké slabší pasáže, ale měli jsme několik dobrých šancí, ale bohužel jsme je nevyužili. Hlavně jsme inkasovali v naší přesilovce a v dalších výhodách jsme udělali dva zbytečné fauly. Je to škoda, v přesilovkách jsme mohli rozhodnout," řekl Pech. "Liberec se prosadil z dorážek a bohužel zápas naklopil na svoji stranu. Touha po vítězství tam byla, ale dnes nám nebylo přáno," doplnil.

Sparta odehrála v libereckém stadionu podobné utkání jako v druhém duelu série, kdy také vedla 2:1 a měla šance přidat další gól. Ale nepodařilo se jí to a nakonec prohrála. "I já jsem měl jednu příležitost v oslabení. Chtěl jsme vystřelit, ale viděl jsem, že by to Petr Kumstát dával do prázdné, tak jsem to zkoušel k němu prohodit, ale bohužel to nevyšlo. Mohli jsme odskočit a bylo by to jiné," litoval.

Pech již podruhé ve finále přiznal, že ve své bohaté kariéře zažil zcela nové momenty. Ve třetím duelu se v závěru druhé třetiny zpětně vracel čas a Sparta v následných opakovaných minutách rozhodla o vítězství, dnes z tribuny sledoval trestné střílení Jaroslava Hlinky v čase 59:59. Kdyby jej kapitán Pražanů proměnil, prodlužovalo by se.

"Zažil jsem trestné střílení, když někdo v posledních dvou minutách úmyslně zašlápl v brankovišti, ale tohle ne," řekl Pech. Pokus spoluhráče napjatě sledoval. "A věřil jsem, že ho dá. Bohužel mu to brankář chytil a my teď musíme vyhrát doma. Nic jiného nám nezbývá. Nemůžete koukat doprava nebo doleva," podotkl.

Přestože i sám dvaatřicetiletý útočník několikrát uvedl, že Sparta v neděli musí vyhrát, říká jedním dechem, že jde "jen" o sport. "Musíte jen zemřít. Chceme vyhrát, to je hlavní a podstatný rozdíl. Uděláme pro to vše, do posledního muže, který nám zbývá. Budeme se snažit sérii vrátit do Liberce a pak tady překvapit. Teď nás ale čeká první krok v neděli, který musíme zvládnout," dodal Pech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články