Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Byl jsem blízko svého snu, řekl zraněný Holík. Na MS neodletí

Zlín - Místo odletu s reprezentačním týmem na mistrovství světa do Paříže zamířil útočník Petr Holík domů do Zlína, kde bude léčit poraněná žebra. Plány pětadvacetiletému hokejistovi zhatilo zranění z poslední přípravy s Ruskem v neděli v Českých Budějovicích. "Moc mě mrzí, že to tak dopadlo. Byl jsem blízko ke splnění svého snu, kterým bylo zahrát si na světovém šampionátu," řekl Holík. Lékaři se ještě snažili při odborných vyšetřeních posoudit stav zranění a případně urychlit léčbu, ale nařídili Holíkovi klidový režim.

Petr Holík v utkání s Třincem
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Nemám naštěstí nic zlomeného, žebra jsou jen naražená. Ale velká bolest mě limituje při pohybu, mám pohmožděný i sval. Bolest se ozývá také při dýchání i při ohnutí. Nyní potřebuji hlavně klid," popsal problémy hokejista, jenž z extraligového Zlína pro novou sezonu zamíří do Čerepovce do KHL.

Zranil se osm minut před koncem zápasu. "Odehrál jsem puk na našeho obránce, vzápětí mě atakoval soupeř. Jednalo se o čistý souboj. Při střetu jsem se ale nějak blbě zkroutil a vrazil do mantinelu tak nešťastně, že jsem si poranil žebra," litoval.

V reprezentačním dresu odehrál Holík několik zápasů v rámci Euro Hockey Tour, na MS mohl jet poprvé. A hodně se těšil. "Mistrovství světa je něco úplně jiného, než tyhle turnaje. Snad to vyjde příště," řekl. Léčit se bude doma ve Zlíně. "Budu docházet na fyzioterapie, odpočívat. A na dálku u televize fandit klukům, aby dosáhli na co nejlepší výsledek," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články