Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Busta hokejového gentlemana Jana Marka vítá návštěvníky Tipsport areny

Praha – Přípravný dvojzápas české reprezentace s Lotyšskem se nese v duchu vzpomínek na Jana Marka, který zahynul při leteckém neštěstí u Jaroslavle. Stadion v Jindřichově Hradci nese od včerejška jeho jméno a dnes byla u pražské Tipsport areny odhalena pamětní deska s jeho bustou. Komorního ceremoniálu se zúčastnilo přibližně 200 lidí včetně hráčovy manželky Lucie se synem Honzíkem.

Podobizna Jana Marka na zdi Tipsport areny
zdroj: ČT24

Právě oni pamětní desku, která dostala svou finální podobu v listopadu minulého roku, odhalili společně s předsedou představenstva pražského klubu Petrem Břízou. Markova podobizna bude nyní vítat každého, kdo si najde cestu na hokej do Tipsport areny. "Jsem moc ráda, že je tolik lidí, kteří na Honzu myslí," uvedla dojatá Lucie Marková.

Sparta nechala vyrobit bustu díky veřejné sbírce, kterou zahájila 12. prosince minulého roku vkladem 20 tisíc korun, dalších 40 tisíc přidal extraligový tým. Zbývající finance se podařilo získat za tři měsíce. Do sbírky, v níž bylo zapotřebí vybrat celkem 150 tisíc korun, přispělo přes sto fanoušků.

"Když přišel klub s tímto nápadem, bylo naprosto automatické, že se budeme jako tým podílet. Dík patří i fanouškům, kteří přispěli nebo jinak podpořili tuto akci," ocenil kanonýr Petr Ton, dlouholetý Markův kamarád. "Jsem velice rád, že se našlo více než sto fanoušků, kteří se podíleli na tomto projektu. I náš A-tým se k celé situaci postavil velmi kolegiálně a ukázal, že Honza je pořád v našich srdcích a myslích," doplnil ho Bříza.

Je nám líto, video expirovalo.
Markova busta byla odhalena na Tipsport areně
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články