Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Burger skolil Boleslav hattrickem, jeho lajna šesti góly

Ostrava – Elitní vítkovická formace kapitána Jiřího Burgera se výrazně postarala o jednoznačnou výhru Ostravanů nad Mladou Boleslaví. Burgera s křídly Viktorem Ujčíkem a Janem Káňou ozdobila nebývalá produktivita, zařídili úvodních šest gólů Vítkovic a Káňa dal i sedmý, přestože na ledě zrovna pobýval s jinými spoluhráči. "Povedlo se nám to, ale důležité je, že jsme vyhráli, protože poslední zápasy to z naší strany nebylo ono," pochvaloval si Burger, který skolil soupeře třemi přesnými trefami.

Čtyřiatřicetiletý střední útočník je na střílení gólů zvyklý, ale svůj poslední hattrick zkompletoval už v sezoně 2008/2009 na znojemském ledě. "Nějaký pátek už to bude, přesné datum ani nevím," pousmál se Burger, který podle nepsaných zvyků bude muset spoluhráčům v šatně servírovat pohoštění. "Nějaké narážky už tam po zápase padaly, takže něco asi proběhne," řekl Burger.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítkovice Steel - Mladá Boleslav

Jeho hattrick je tím zajímavější, že každé ze svých branek docílil ve druhé minutě jednotlivých třetin. "To jsem si ani neuvědomil, ale je to náhoda," prohlásil Burger. Podle něj byl nejdůležitější zásah ze 42. minuty. Burger jím při mladoboleslavské přesilovce pohřbil hostující naděje na zvrat. "Gól na 5:2 byl asi rozhodující. Přece jen za stavu 3:1 nebo 4:2 ještě mohli dát kontaktní gól a mohlo se to vyvíjet jinak," přemýšlel vítkovický kapitán.

Přes jasnou výhru prý vítkovický výkon nebyl bez chyb. "Když dáme osm gólů, tak by se dalo říct, že všechno vyšlo, jak mělo, ale nějaké detaily by se tam našly. Ale to bych nerozebíral," uvedl Burger, který měl nicméně ze střeleckého procitnutí celého mužstva velkou radost. "Takový zápas jsme potřebovali, ale nesmíme usnout na vavřínech. Teď se můžeme radovat, ale od zítřka už se připravovat na Spartu," dodal Burger.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články