Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Burger dvěma góly zajistil Vítkovicím výhru nad Zlínem

Ostrava - Hokejisté Vítkovic porazili Zlín 3:0 a po druhém kole zůstávají bez ztráty bodu. Dvěma góly jejich výhru zařídil Jiří Burger. Zlín se domácím vyrovnal v počtu vypracovaných šancí, ale hostující střelce doslova uhranul gólman Roman Málek, který perfektní výkon ozdobil 54. čistým kontem kariéry.

Zlín se s úvodním buly vrhnul do ofenzívy, jenže zapomněl na zadní vrátka a Burger mu už po 33 sekundách z brejku bombou na Horčičkovu vyrážečku vstřelil gól. Pak začali přebírat otěže zápasu hosté. Okál zblízka nedopravil kotouč do odkryté brány, parádně se před Málka uvolnil Ondráček, ale kvůli faulu už nestihl přesně zakončit. V následné přesilovce měl dva góly na hokejce Köhler, Málka však nepřetlačil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice Steel - PSG Zlín

Zlín na Málka intenzivně dotíral i ve druhé třetině, ale vítkovický gólman exceloval. Se štěstím kdesi ve výstroji ukryl nepříjemný Honejskův bekhend, proti kličce osamoceného Ondráčka zase pohotově vymrštil beton. Ačkoliv Berani byli i v prostředním dějství nebezpečnější, zase ho o gól prohráli.

Agilní Ondráček v 37. minutě nevyužil nájezd v přečíslení a lekci z efektivity hostům z protiútoku udělil Burger, který po Szturcově nabídce zavěsil pod břevno. Zlínskou beznaděj vzápětí zvýraznil Balaštík, jehož si opět vychutnal Málek. Výsledek tak definitivně vyřešil třetí gól v přesilové hře z hole Barinky, jehož nápřah od modré čáry prolétl až do sítě.

Vítkovice Steel - PSG Zlín 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Burger (Malík), 38. Burger (Szturc, Sloboda), 48. Barinka (Klimek). Rozhodčí: Mikula, Šír - Jindra, Skopal. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 6050.

Vítkovice: Málek - Malík, Kudělka, Barinka, Rehák, Sloboda, Voráček, Ondrušek - Ujčík, Burger, Szturc - Svačina, Roman, Klimek - Huna, R. Hruška, Walker - Šedivý, Strapáč, Kucsera. Trenéři: Trličík a Moták.

Zlín: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Okál, Holík, Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Bylo to vyrovnané utkání, my jsme byli o nějaký ten gól šťastnější. Zlín prokázal kvalitu, nám výborně zachytal Roman Málek, který byl základním stavebním kamenem úspěchu. Máme zatím problém v tom, že naše útočné akce netlačíme do brány. Zlín nás přestřílel, co se týče střel, bohudík ne, co se týče gólů."

Juraj Jurík (Zlín): "I když výsledek vypadá jednoznačně, herně to bylo vyrovnané utkání hrané ve svižném tempu. Domácí nás předčili v produktivitě. Proměnili své šance, kdežto my ty naše ne, a proto po zásluze berou tři body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články