Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bulíř třemi body táhl Liberec. Konečně nám to sedlo, chválil spolupráci s kumpány

Liberec – Branko Radivojevič dal gól, Jakub Valský k přesnému zásahu přidal asistenci a nejlépe si vedl Michal Bulíř, který zaznamenal branku a dvě nahrávky. Druhá lajna Liberce při výhře 4:2 nad Zlínem zářila a měla hlavní podíl na pátém triumfu Bílých Tygrů v řadě. Třetí jmenovaný Bulíř proto po zápase vzájemnou spolupráci jen chválil, ale zároveň krotil přehnaný optimismus z jízdy Severočechů v poslední době.

Michal Bulíř (vlevo) a Branko Radivojevič z Liberce se radují ze vstřelené branky
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Pětadvacetiletý centr ve čtvrté minutě otevřel skóre, v závěru úvodního dějství načal v přesilovce krásnou kombinaci před gólem Valského na 2:0 a byl i v polovině utkání u Radivojevičova zvýšení na tříbrankový rozdíl. 

"Konečně nám to pěkně sedlo. Měli jsme dobrý pohyb, kombinace nám fungovala a tlačili jsme se do zakončení. Jsem rád, že jsme každý dokázali vstřelit branku a i gólově tak pomoci týmu k výhře a dalším třem bodům," řekl Bulíř, který si připsal desátou trefu v sezoně a je s 25 body z 38 utkání třetím nejproduktivnějším hráčem Bílých Tygrů.

Přestože Zlín dokázal snížit na 2:3, podle Bulíře měl Liberec vývoj ve své moci. "Byl to těžký zápas, ale opět jsme ho zvládli vítězně. Myslím si, že naše předvedená hra byla dobrá a zaslouženě jsme získali všechny tři body. Po celou dobu utkání jsme vedli, diktovali jsme tempo hry a zápas a výsledek jsme měli pod kontrolou," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Zlín

Zlín před duelem na ledě lídra měl na kontě čtyři výhry z posledních pěti utkání, takže byl také v dobrém rozpoložení. "Věděli jsme, že se Zlínu teď poměrně daří a dokázal porazit favority. Asi jim prospěla výměna trenérů, hrají teď daleko lepší hokej než na začátku sezony a výsledky se dostavily," řekl Bulíř.

"Na zápas jsme se pečlivě připravovali, soustředili jsme se jen na náš výkon a snažili jsme se soupeři vnutit naši hru. Jsem rád, že se nám to podařilo a vyhráli jsme," pochvaloval si útočník, který má od listopadového turnaje Karjala na kontě i dva starty v dresu české reprezentace.

Úřadující mistři potvrzují i v nové sezoně skvělou formu a po pátém vítězství za sebou vládnou tabulce už o 11 bodů před druhým Třincem. Jsou tak na nejlepší cestě k obhajobě Prezidentského poháru za vítězství v základní části.

"Je příjemné být první, náskok máme slušný, ale je třeba být stále nohama na zemi. Ať je bodový náskok jakýkoliv, my nesmíme ani na chvíli polevit a musíme dál tvrdě pracovat. Na zisk poháru zatím vůbec nemyslíme, soustředíme se pouze na nejbližší zápas se Spartou," prohlásil Bulíř.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články